Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość gość

Witam! Dostałam receptę na tabletki antykoncepcyjne sylvie 20 i zgodnie z zaleceniami zaczęłam je brać w pierwszy dzień miesiączki, przez pierwsze 4dni było dobrze a poźniej dostałam silnego bólu nóg i głowy, że myślałam, że umrę..więc je odstawiłam i mi przeszło, ale teraz mam inny problem, bo miesiączki u mnie trwały zawsze 5-6 dni, a dzisiaj jest 8 dzień a ja nadal krwawię(nie jest to może normalna miesiączka, ale sa to plamienia) i czy ktoś z Was wie co to może być? czy to przejdzie? do lekarza nie mam na razie jak iść, bo wyjechałam za granicę..byłabym wdzięczna za odpowiedz..

Gość gość
to dłuższe krwawienie może być spowodowane zmianą klimatu. przynajmniej u mnie tak jest.

Gość gość
na mój rozum to rozregulowałaś sobie gospodarkę hormonalną i stąd takie plamienie zamiast okresu - nie wolno ni stąd ni zowąd odstawiać pigułek - pamiętam jak ja chciałam przedłużyć sobie cykl i wzięłam pod rząd dwa opakowania anty i miałam takie bóle brzucha, że myślałam, że oszaleję.

Gość gość
no wiem, lekarz mi mówił, ze mogą być skutki uboczne, ale nie myślałam, ze aż takie, naprawdę się przestraszyłam, wiec je wolałam odstawić cokolwiek by nie bylo, a do Polski wracam dopiero za miesiąc

Gość gość
W niektórych przypadkach odstawienie tabletek z dnia na dzien jest konieczne. Myślę że twój do takich należał, kiedyś czytałam ulotkę i było napisane że w przypadku silnego bólu głowy trzeba odstawić i się skonsultować z lekarzem. Nogi też, bo tabletki są czasami przyczyną zatorów więc moim zdaniem postąpiłaś prawidłowo. Tylko że trzeba się liczyć z konsekwencjami jakimi są zaburzenia hormonalne. Myślę że to przedłużone krwawienie to też jest efekt uboczny i powinnaś to przeczekać, bo teraz to nawet lekarz ci raczej nie powie nic innego. ale tak czy tak powinnaś się skonsultować.