Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesteś tym co jesz

już chyba nawet surowe mięso jest oszukane PRZECZYTAJCIE

Polecane posty

Gość jesteś tym co jesz

oto co zauważyłam: mieszkam na wsi i mamy własne świnie, chce zrobić np.bigos- biorę kawał szynki, kroje w kostke i podsmażam na patelni, mieso się ladnie przyrumienia ostatnio tata kupił szynkę w promocji 20% taniej (nie powiem w jakim markecie) ;) pokroil w kostke, podsmazył na patelni i co wyszło? Gulasz! tyle mieso puściło wody! Jaki stąd wniosek? -albo mieso jest szprycowane roztworem wodnym polifosforanów -albo swiniom przed ubojem przed ubojem podaje się cos, co zatrzymaje wodę w organizmie (przy chrobie nerek "puchnie się") Dodam, ze to mieso z marketów najczesciej jest z dunskich świn

Gość jesteś tym co jesz
dodam jeszcze, ze jak gotuje zupę na swojskich kościach, to szum jest szary i jest go mało, zaś z kupnych kosci jest dużo takiego zielonego szumu

Gość gość
każdy wie że mięso jest szprycowane a zwierzęta pędzone ka hormonach, antybiotykach i mączkach GMO, ale co mamy za wyjście? ja np. nie je kurczaków, są ohydne, przetłuszczone, niemile w smaku, z 10 lat temu były całkiem inne, takie czasy trują nas podłym żarciem a później zarabiają na "leczeniu"

Gość gość
Do kiebasy wstrzykuje sie wode zeby byla ciezsza

Gość jesteś tym co jesz
masz wyjście, idz rano na ryneczek i kup od wiejskiej gospodyni jakiegoś kurczaka lub kaczkę ja tez nie tkne kupnego drobiu- smakuje jak padlina poza tym kosci ze swojskiego kurczaka są twarde i zolciotkie, a kupne są czarne i miękkie- potem pewnie ludziom robią się takie kosci... :/

Gość gość
W tym kraju wszysko juz jest p******** Chlopy maja c**y ,baby chca miec jaja. W sklepach padline sie sprzedaje , robota dla znajomych .sral pies to wszystko. Jeno czekac az jaka bomba p*****lnie.

Gość jesteś tym co jesz
o matko... do kiełbasy wstrzykuje się wode... to co jest w kiełbasie i w wędlinach to chyba wszyscy wiedza tylko c***j mnie strzela jak kupuje surowe mieso, bo na etykiecie nikt nie pisze ze w surowej szynce jest 80% miesa i 20% wody z polifosforanami!

Gość gość
nie interesuje was temat?

Gość gość
Ludzie powoli stają się weganami i rezygnują z mięsa. Za ileś tam lat nie będzie już ubojni tylko mięso z próbówki

Gość gość
ja teraz jestem na diecie bez chleba, ziemniaków, cukru. Mogę jeść tylko drób z mięsa. to co ja mam jeść kurcze, bo czuję że jestem cała zatruta od środka. Jarzyny tez są o tej porze nie takie, chemie aż czuć.

Gość gość
Nie lubie ludzi ktorzy morduja zwierzeta nie jem miesa ani kielbas wiem w jakich meczrniach gina gotuj bigos jarski

Gość gość
przecież szynka to NIE jest surowe mięso wiadomo że najlepiej organiczne, ale całkiem surowe mięso i samemu np. piec a jak kupujesz szynkę to co się dziwisz? przecież wiadomo że szynkę się szprycuje, że jak zaczyna być obślizgła i pleśnieć to się ją myje w chemii i oddaje do sklepu... zobacz jak się zachowuje szynka "od chłopa" (wysycha) a jak sklepowa nawet za 50zł (obłazi i ślimaczeje)

Gość gość
po pierwsze to zależy po ile on kupił tą szynkę. Bo jeśli 16 czy 19,99 to NIE MOGŁA być prawdziwa szynka i nic dziwnego, że naciekło z niej wody. Dobra szynka kosztuje MINIMUM 35-40 zł. Poza tym trzeba czytać skład. Ja kupuję takie, które są wyprodukowane ze 130-140 g surowego mięsa na 100 g gotowego wyrobu i jakoś mi nic z niej nie wycieka, a w lodówce najwyżej się zsycha, a nie robi oślizgła

Gość gość
jacy wy jesteście za przeproszeniem poy*******. autorka pisze o surowej szynce! swinia sklada się m.in z: szynki, schabu, zeberek, podgardla, nozek, itd. toz k****a przy uboju nie wykraja się pieczonej szynkli ze swini! ech... co ja tlumacze... niektórzy z was pewnie myślą, ze mleko produkuje się w fabrykach...

Gość gość
No wiesz, jeśli już chcemy mieć całkowicie naturalne mięso, to Twoja świnia, która pewnie je kupę chemikaliów i pewnie sama jest modyfikowana genetycznie też nie jest idealna. Nie panikuj i po prostu uważaj co jesz.

Gość jesteś tym co jesz
a przepraszam, możesz wymienić tę kupę chemikaliów, jakie je moja świnia? jetem ciekawa jakie masz wyobrażenie na temat karmienia trzody chlewnej :)

Gość gość
Każde sklepowe surowe mięso nawet to "pseudo" premium, po 40-50zł za kg jest szprycowane (fosforany, azotany), bo przecież taki warszawiaczek jaby kupił super mięsko po 40zł/kg i po 3 dniach zobaczył że jest już sine, a nie różoew to by na zawał padł. każdy kto miał styczność z tą branżą wie, że po kilku dniach mięso bez "polepszaczy" nie będzie już wyglądać jak żywe ;)

Gość gość
Przeraza mnie sposob zabijania ,traktowania zwierzat na wsi

Gość wzburzonyprawiczek
O ile tylko Twoja świnia nie ma rodowodu w Was w gospodarstwie do kilkunastu pokoleń wstecz i nie jest karmiona paszą ekologiczną - to tak, ma kupę chemikaliów. Czym ją niby karmicie? Ziemniakami importowanymi od Indian? Bo chyba tam są jeszcze nieskażone.

Gość gość
ja mam rodzinke na wsi i kupuję pół świnaiaka po 5-6 zł za kg mój mąż umie to rozdzielić na częśc****erwsze i wszystko leci do zamrażarki, albo na wędliny. Troszkę się trzeba z tym pobawić, sama w tym uczestniczę, i zapewniam, że zapach jelita grubego świni mytego z resztek kału nie jest zbyt przyjemny, ale już kaszanka z takiej "kiszki" smakuje wybornie :)

Gość gość
Ja bym się chyba porzygała jakbym miała jeść kiszkę, z której osobiście wypłukałam kał.

Gość psychologiakwantowa
nie jem mięsa wędlin zobaczcie na królika albo kaczkę w markecie..b=obdarte ze skóry żywcem!!!! jak patrzę, to nie kupuję, i nie mogę jeść

Gość gość
Jeśli jadłaś kiedyś prawdziwą kaszankę, salceson, czy nawet kiełbasę wiejską to już skosztowałaś tego rarytasu :) jak wolisz kiełbasę tzw. sklepową to zamiast naturalnego jelita cienkiego jesz plastikową jadalną osłonkę, z tworzywa sztucznego, wyprodukowaną w fabryce, gdzie na sąsiedniej linii produkcyjnej, robią podeszwy do butów, a obok opony samochodowe. Ale jak to mówią, co kto lubi ;)

Gość gość
Ależ jadłam i była pyszna :) - ale nie miałam okazji widzieć i wypłykiwac kału, więc to mnie nie ruszyło.