Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cześć pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Mam 17 lat i Odchudzam się od kilku lat. Nic to nie daje:-( Nie wiem co robić. Co chwilę stosuje jakąś dietę ale nic to nie daje. A chciałabym schudnąć. Niestety każde diety są drogie a mnie (konkretnie moich rodziców) nie stać żeby kupować osobne jedzenie. Jest nas 9 w domu. Jak tylko robi się ciepło to biegam lubie pływać grać w siatkę i spaceruje. Przynajmniej waga stoi. Dużo się ruszam. Nie wiem co robić. Pomózcie. Macie jakiś sposób na mnie albo jakąś dietę? Dodam ze słodyczy nie jem często nie stać mnie, ale jak stosuje jakąś dietę to schudne 2,5 kg i waga na dol już nie idzie . Masakra. I muszę się przyznać ze w związku z moim wyglądem mam poważne kompleksy. Ciągle myślę o tym jaka jestem gruba. Jeśli chodzi o wagę to waże naprawdę dużo około 90 kg. Niby są grubsze osoby ale marne to pocieszenie. Mam taka sylwetkę ze tyłek mam ogromny i nogi też ale za to piersi małe i brzuch też. Proszę doradzcie coś:-(

Gość gość
A co ty jadasz na co dzień?

Gość gość
Na codzień jem śniadanie czyli kanapkę lub kanapki z otrebami z dzemem, na obiad jakas zupa. A na kolacje 3 kanapki. Jak chodzę do szkoły to zdarza się ze jestem o jednym posiłku dziennie. Nie mam czasu jeść. No i z przystanku do domu chodzę około 3 km prawie codziennie. Myślałam ze to coś da ale średnio to wychodzi.

Gość gość
Skoro odchudzasz ie już od lat to powinnaś wiedzieć że jesz za mało posiłków. Powinnaś jeść co najmniej 4-5 dziennie i pić sporo wody. Z tego co widzę to jesz za dużo pieczywa. Ono powoduje że rośnie Ci brzuch. Zdrowa dieta wcale nie musi być droga, owoce, warzywa sezonowe, kasze,ryże, kurczak,indyk,ryby, nabiał z tego można ułożyć fajne, proste menu. Jak to nie pomoże to dobrze byłoby też iść do lekarza i zrobić podstawowe badania.

Gość gość
konksekwencja, nie "Co chwilę stosuje jakąś dietę ale nic to nie daje" bo to dupa daje.. po prostu jedz malo i czesto, ćwicz co drugi dzień po 40 minut , nie jedz slodyczy, zadnych! nie slodz herbaty i nie jedz slodkich bulek nie pij slodkich napoi - pij wode mineralna i bedzie dobrze :) no i nie ma diety cud, jest tylko ciezka praca