Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polacy nie chca pracowac legalnie,

Polecane posty

Gość gość

Jest problem ,mianowicie , o druga osoba chcąca byc zatrudniona ,oznajmia juz z góry , że nie chce pracować legalnie :D A pózniej pieprzą ,że praacodawca wychodzi z taka prozozycją,zatrudnianie na czarno , lewo i kombinacje.. Jak z takim oszustwem walczyc?Nie wystarczy trafić na dobrego uczciwego pracodawce...., aby z tym skończyć

Gość gość
Tak tłumaczą sie pracodawcy zatrudniajacy na czarno ? i ty w to wierzysz? a poliyka ma temat na artykuł ?beez kitu :D :D

Gość gość
nie chca bo pobieraja inne swiadczenia ktore by zostaly cofniete ze wzgledu na zatrudnienie :o

Gość gość
Jak pracodwca nie chce -wg tego co piszesz to nie zatrudni nikogo na czarno weżżż ale bzdury :O Wszystcy wszytskim tylko kit pociskają

Gość vhnfgyhgcrfxed
::D no własnie, z taka propozycją przychodzą :D :D uśmiecham sie i dziekuje im ja nei z tych które wieszają sobie sznur na szyję , ja dziekuje :D Zamaist brać sie ostro za uczciwą prace to kombinują z zasiłkami w wys 280 zł ! Brak słow, a pozniej Tusk szuka tych pieniędzy w naszych kieszeniach :P :classic_cool:

Gość vhnfgyhgcrfxed
jesli pobiraz zasiłek z UP to chce brac i tu i tam :D jak to polak , najchętniej to bym skończyła z takimi złodziejmi i chętnie :P podkablowała bo to okadanie, skoro bierze jako bezrobotna pieniądze to z jakiej racji mam powierzyć takiej złodziejce odpowiedzielne stanowisko, wiadomo że i mnie będzie okradała, tak, o nie

Gość gość
To nie znaczy ze większosc pracodawcow których ten problem dotyczyto kunktatorzy a teraz nasiad na pracowników. to jest mniejszość .I tu i tam kombinuja równo a to penwno jeszcze zalezy od tego,ze jak plłaca mała i dziadowa to chce ktoś pozostać przy zasiłku .taki kraj

Gość gość
taka durna polityka! ludzi wręcz zmusza się do oszustw, bo nie daje się im normalnie zarobić na życie!

Gość vhnfgyhgcrfxed
co druga nawet każa która pobiera udajecie ??bajos a co mnie to obchodzi, ja chce legalenie zatrudnić z papierzyskami :D a nie na czarno, wiec to jest proble, ponieważ przez to szerzy sie problem , wola brac niz pracować

Gość gość
taaaa tak samo prawda jak to że każdy pracoadwaca zatrudnia na lewo. wex jakies pastylki bajos

Gość dfyhrgtfde
:D a pewnie dla takiaj z załozonymi rękoma 2150 na reke to mało :D ,dodatkowo jeszcze cos skubnąć :) a pózniej sie dziwia że firmy upadają i wyja do ksieżyca i latają po skokach :), taka prawda.

Gość gość
pracodawca nie musi już zatrudniać "na lewo" - od tego ma umowy śmieciowe!!!

Gość gość
Firmy upadaja przez pracownika ? wez ty na wstrzymanie

Gość dfyhrgtfde
:DD ta to ja bajos czy ty nie rozumiesz czytanego :)) Chodzi o to że wy sami sie płaszczycie przed pracodawcą ,aby was zatrudniono na lewo ,ja nie twierdze że kazdy pracodawca zatrudnia :D :) co ty bredzisz??Owszem dla iektóych to może na rekę, a co tam,ale taki pracodawca nie ma w kim wybierać skoro kazda chce na nielegalu

Gość dfyhrgtfde
:D udajesz idiotę ? ponieką przez kradzieże pracowników pracownicy przyczyniają się w pewnym stopniu takzę , znam osobscie kilkanaście firm w jednej (siostra znajomego ) zakład zatrudniał 14 pracowników, pod nieobecnosć właścicielki ,( 2mczną) zakład został rozgrabiony :D :D o tym było głośno :))

Gość gość
Kto my dobrze sie ty aby czujesz? to raz a dwa siebie przeczytaj twierdzisz ze każdy pracownik chce na nielegalu tak samo ja twioerdze ze kazdy pracodawca zatrudnia na czarno.bajos bajos bo nie ma z kim polemizowac broni swoich "racji" dennymi wydumanymi argumentami "kazdy chce nielegalnie " jak w UP teraz pełono ludzi po studiach a tobie wydaje sie ze sami patologiczni co nie chca pracowac legalnie BAJOS

Gość dfyhrgtfde
teraz widać kto kombinuje ,kto ma stycznosc z pracownikiem kto z nim kreci :D i zna zakamarki całego ideologicznego :) :D systemu

Gość dfyhrgtfde
dyskutowac z nierozumym idiota :D Gdzie ja twierdzę że pracodawca zatrudnia na czarno::D D hhaa cmoknij sie w czoło :)) x 2 moze po lekach jesteś > :) a co mają ci po studiach , Ci po studiach pełzają od zakładu pracu do zakładu pracy i proszą o prace na czarmo (po 2 fakultetach ) smauten ale prawdziwe , Zegnam

Gość gość
"co druga lapka.gif nawet każa która pobiera lapka.gif udajecie ??bajos" To twierdzisz i to ci przypominam twoje wlasne slowa . nie ze kazdy pracodawca zatrudnia na czarno (żenada tłumaczyc rozmowcy co sam powiedzial). nawet nie pamiętasz co piszesz, nie czytasz co ktos c***isze ale wyklocac sie w obronie wydumanych "racji" to pierwsze. tez zegnam

Gość gość
skoro pracownik nie daje mu możliwości.. a poza tym to podszyw

Gość gość
Jaki absolwet prosi o pracę na czarno? Kto w ogóle pisze takie brednie? Prosi tylko wtedy jak nikt go nie chce zatrudnić legalnie a z tym wiadomo bywa problem. Z czegoś każdy musi żyć jak nie ma pieniędzy to ma iść ukraść? Nie każdy pobiera zasiłek.

Gość gość
taaa podszyw . NAwet nie potrafi przyznać sie do błedu kombinator w dyskusji a udaje oświeconego i uczciwego w polityce pracy

Gość gość
taa to przykłady ,pewnie ze uczciwa , własnie widzisz ze do bólu do studenta :P apjać od nowa no nie kazdy ,ale wiekszość ..tak samo i w druga strone <> ale postawcie sie też w sytuacji pracodawcy, jak takiego zatrudnić skoro jest zarejestrowany w UP ?? Albo dostajecie pracownika z UP pobierajac zasiłek 350 zł od raz mówi że nie zalezy mu na pracy ponieważ pracuje juz od 5 mcy w ośrodku wychowawczym i zarabia 3 tyś zł i pewnie wiecej tu nie dostanie , no sorry ::D i uczy sie zaocznie ,tylko pani w UP zakazała informować o tym przyszłemu pracodawcy :, wiecie co, na takiej polityce panstwo polskie nie wyjdzie przenigdy nawet na półprostą :D:DD

Gość gość
:) nie bedziemy dywagować to co mnai najbardziej boli to oszustow na koszt obywateli,! mozliwość realizacji :D zdzierania z wszystkich stron :) na to nie ma wytłumaczenia.

Gość gość
Żadna osoba po moich studiach nie prosi nikogo o pracę na czarno. Żenujący temat.

Gość gość
Moja znajoma pracuuje w urzedzie pracy . Za takie oszustwa od razu poszlaby na zielona trawke. Bzdury bzdury bzdury

Gość gość
wez czlowieku zmien temat bo trujesz i nudzisz

Gość gość
a ty ten żenujacy po studiach i jeszczee z UP :D co mi jeszcze powiesz IP :)) a nawet nie wiesz w jakim panstwie żyjesz widzisz w urzedach pracuja niekompetentne i nieodpowiedzialne osoby ,oczywiście panie juz nie pracuje :) niestety

Gość gość
skoro dla ciebie taki udny temat,m a cały czas konwersowałeś to gon sie :) ty wynocha ! krętaczu loduf :P

Gość gość
IP to masz jak zagrasz w totka