Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mam sie niepokoic?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 15 lat i od roku mam maly guzek z tylu szyi. Bylem z tym u lekarza dwa razy i powiedzieli mi ze to cysta po wezle chlonnym. Wykryla tez ze mam lekko powiekszone wezly na szyi bylem wtedy i jestem caly czas przeziebiony powiedziala ze to od przeziebienia. Powiedzialem jej ze sieboje ze to chloniak ona powiedziala ze nie ma sie o co martwic. Ale ja ciagle mysle ze to jest chloniak albo jakies cholerstwo. Mam wizyty z psychologiem i cos tam pomagaja. Ale chcialbym sie dowiedziec czy mam powod do niepokoi?

Gość gość
Najprawdopodobniej właśnie od przeziębienia.Ubieraj sie ciepło,chroń szyję,łykaj rutinoscorbin i samo przejdzie. Myśląc o tym bez przerwy dostaniesz nerwicy lękowej a z tego naprawde trudno wyjść.Lekarka miała rację bo chłonniak to szereg innych objawów,nie tylko węzły chłonne.W twoim wieku to nawet normalne bo dzieci i młodziez reaguja na wszystkie przeziębienia,wirusy powiększonymi węzłami,w ten sposób organizm się broni.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz ale ja mam wlasnie nerwice dlatego z psychologiem mam wizyty bo najpierw bylo tak........bolala mnieglowa przez pare tygodni i sobie wyczytalem ze to moze byc guz poszedlem do lekarza i nic nie wykryl badania zrobil ale wszystko w normie, trzy dni po wizycie z tego calego stresu bolal mnie brzuch wyczytalem ze o rak zoladka i tym sie ciagle stresowalem. Teraz tymi wezlami wlasnie sie stresuje nie wiem dlaczego. Ale tak w ogole to dzieki za odpowiedz

Gość gość
Zaczij pracować sam nad sobą bo psycholog Ci nie pomoże jesli ty sam sobie nie pomożesz.Wiesz,jest takie powiedzenie cytuję"jak chcesz się pozbyć wroga to kup mu encyklopedię zdrowia":):):) Ja jestem po kilku operacjach,mogłabym być twoją mamą jesli jesteś 15-latkiem:) ,pracuje w sł.zdrowia i gdybym kazdy objaw chorobowy przypisywała sobie ze to rak to dawno bym nie żyła. Nie czytaj żadnej literatury medycznej bo nie masz wiedzy medycznej,ból głowy to sto tys.innych powodów a nie tylko rak,tak jak i brzucha i wszystkich innych narządów. Zobaczysz że za parę lat będziesz wrakiem człowieka jeśli nie zmienisz trybu życia.W twoim wieku to szkoła,sport i wiele innych zajęc i przyjemności a nie czytanie objawow chorobowych. Trzymam za ciebie kciuki,będzie ok 🌼

Gość gość
Dzieki, juz probuje tak o tym nie myslec ale jak juz sie ma ta nerwice to strasznie sie z tego wyleczyc. Ale probuje.