Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dietetyk niepomaga

Polecane posty

Gość gość

Witam jestem pod opieką dietetyka od 7 miesięcy stosuje dietę biegam codziennie. A mimo to schudłam zaledwie 5 kg nawet dietetyk twierdzi że to za mało zrobiłam badania krwi chodzi o tarczyce niewykryto jej u mnie mam 30 lat i ważę 92 kg jestem załamana tracę zapał kurde tyle kasy wydaje na dietetyka i zdrowe jedzenie a efekty marne ja naprawdę niepodjadam i stosuję się do zaleceń dietetyka a tu taki marny efekt co mi radzicie ja naprawdę cicę schudnąć :|

Gość gość
Może Twój organizm potrzebuje więcej czasu. Kiedyś zastosowałam dość drastyczną dietę i pierwsze efekty pojawiły sie dopiero po 4 miesiącach, a wcześniej nic.

Gość kryśa matyśa
A może jakiś specyfik by tobie pomógł trochę mało schudłaś poproś dietetyka o jakieś tabsy

Gość gość
No ja rozumiem ale mój zapał wygasa tak bardzo chcę schudnąć ja niewiem jak długo mi to jeszcze zajmie ale nadal będe działać najgorsze jest to że moja waga odbija się na moim małżeństwie

Gość gość
Spróbuj therma lain może pomoże czytałam recenzje i są pozytywne najważniejsze że chcesz dalej walczyć

Gość gość
Ja wydałam już majątek na diete i wizyty u dietetyka a na drogie tabletki to ja już kasy niemam

Gość kryśa matyśa
A może ocet jabłkowy ?

Gość gość
Ja bylam uczulona na niektóre pokarmy i dlatego nie chudlam..a tez sie katowalam dietami.

Gość gość
Dietetyk to nie lekarz. Jesteś pompowana z kasy dosłownie za nic, to co ty opisujesz jest planem który każdy znajdzie w internecie lub jest w stanie sam wywnioskować z informacji w nim zawartych. Dietetykowi zależy żebyś nie chudła - przeciez inaczej byś przestała do niego/niej chodzić, a tak płacisz co rusz za wizytę. Ja ci za darmo powiem co masz robić - licz przez tydzień ile kalorii dziennie spożywasz (licz wszystko, nawet jeden mały cukierek się liczy). Następnie, tą wartość obniż o ok. 500 kalorii, do tego wspomagając metabolizm wysiłkiem fizycznym. Obserwuj wówczas co się dzieje. Drastyczne diety skutkuja zwolnieniem metabolizmu i nikłymi efektami przez długi czas, przy tym działając sobie na szkodę. Dietę należy prowadzić spokojnie, zakładając przestrzeń czasu przynajmniej roku, wtedy uzyskasz stabilne efekty bez wyniszczania organizmu, zarazem przyzwyczajając się do nowego stylu życia. Pamiętaj - dieta to nie jest coś co robisz dzień, tydzień, miesiąc, czy 10 lat. Dieta to również zmiana stylu życia z dotychczasowego na inny, na zawsze. Inaczej, jezeli wrócisz do starego trybu to wrócisz do swojej wagi. Żadne tabletki na chudnięcie nie pomagają, to bzdura. Tylko amfetaminy pomagają ale to dla tych co nie umieja sie pochamować przed jedzieniem (hamuja ośrodek łaknienia) i są mocno leniwi (jako stymulant motywują).

Gość gość
"nie pomaga" piszemy oddzielnie! móżg sobie zresetuj i dopiero przejdź do diety jesteś zablokowana masz za dużo toksyn, jadu, empatii...

Gość gość
dieta ewy dąmbrowskiej cie wyleczy wykłady na yutube

Gość gość
We wtorek mam kolejną wizyte u dietetyla a jutro idę do lekarza muszę znowu wykonać badania krwi wybiorę się też na USG tarczycy łapię się brzytwy

Gość gość
z dąbrowską to ściema mnie nic nie dała może pomyśł o głodzie i siłowni super mi waga spadła