Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pobudka niemowlaka w nocy. czy to normalne

Polecane posty

Gość gość

Witam córka ma 6 miesięcy. Karmie ją piersią i od niedawna zaczęłam podawać jabłko i banana oraz chrupki kukurydziane dieta jest jak narazie taka że względu na wcześniejsze problemy z rozszerzaniem diety. Ale to później... Od kiedy córka skończyła 1.5 miesiąca Przesypiala całe noce , potrafiła nawet i do 12 godzin spać. Rzadkością była nocną pobudka a od 2 nocy coś się jej przestawilo z zegarkiem w ręku budzi się co 2 godziny na karmienie je max 20 min i dalej idzie spać. Jest w okresie zabkowania masz już dwie dolne jedynki. Sprawdzałam czy może gorączkuje ale to nie to. Budzi się jak nigdy z krzykiem zje i idzie dalej spać aby wstać po 2 godzinach. Czy ktoś miał może podobnie i wie czym to jest spowodowane i czy to jest przejściowe? Przyznam szczerze i trochę ciężko mi się przestawić po pól roku przespanych nocy na taki tryb . A i jeszcze jedno. Przed snem zasypiala przy piersi teraz zje trochę i do snu mąż musi kołysac bo w przeciwnym razie włącza się jej tryb zabawy turlanía się itp. A wolałabym jej na to nie pozwalać bo nie chce aby uczyła się że po kąpieli czas na zabawę tylko sen i tak było cały czas kąpiel to był punkt kulminacyjny dnia po którym jadła do syta i spala do 7 rano . Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość gość
Dodam iż jeśli chodzi o zabkowanie to spala również całe noce tylko w ciągu dnia była trochę marudna a na drugi dzień było widać już żab tak więc łaski o to chodzi to dziecko do rany przyłoż. Więc zeby nie maja raczej na to wpływu

Gość gość
Up

Gość Justann
hehe, widzę, że nie mam odosobnionego problemu:) O moim dziecku pisałam tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5819951, przeczytaj sobie co robiłam, co wykluczałam, może coś Ci się nasunie. A poza tym to mogę zalecić uzbrojenie się w cierpliwość. Ponoć samo przejdzie;) U mnie jest pomału coraz lepiej (coraz mniej pobudek), ale nie chwalę, bo się zaraz pogorszy;)

Gość gość
Rzeczywiście jest podobnie. Możliwe że to faktycznie skok rozwojowy

Gość gość
Witam mój synek ma nie całe pięć miesięcy. Do trzeciego miesiąca budził się na jedzenie co 2-3h myślałam że będzie coraz lepiej tzn jakieś dwie pobudki w nocy jednak dzieje się inaczej jest coraz gorzej synek budzi się co chwilkę nie płacze ale wierci się wypluwa smoczek rączkami macha czasem mam wrażenie że całąnnoc nie śpi. Ja dostaje chyba już depresję zmęczona nie wyspana nie wiem czy to ząbki nie mam pojęcia.

Gość gość
Moj trzylatek spi zle, budzi sie itp. Przywyklismy.

Gość gość
Moj trzylatek spi zle, budzi sie itp. Przywyklismy.

Gość gość
Tak już jest, że to się zmienia u dziecka. Ciesz się z powodu tych 6mcy, mój na początku tez przesypiał noce i bardzo się cieszę, że w okresie, kiedy wszystko było takie nowe, ja wykończona ciążą i porodem mogłam sobie pospać. Teraz synek ma 6,5 mca i budzi się w nocy kilka razy, ale w nocy podaję mu jeszcze pierś, biorę do łózka i śpimy :)

Gość gość
No wlasnie nie ma reguly z tymi nocami. Moj tez sie jako starszy budzi wiecej niz jak byl noworodkiem i mlodszym niemowlakiem. Ale na kazdym forum eksperckim wyjasniaja,ze nocne budzenie jest wpisane w ten pierwszy okres i trzeba je zaakceptowac.

Gość gość
Czyli musimy to przeczekać :-D no zobaczymy córka co jakiś czas ma dziwne okresy jeśli chodzi o sen. Najpierw zasypiala tylko na rękach potem przy piersi a później wystarczyło ją nakarmic odłożyć do lozeczko włączyć karuzele i sama zasypíala. Teraz spodobały się jej mocne pobudki :-D