Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić aby moje dziecko wkońcu dobrze spało????

Polecane posty

Gość gość

mamusie, może zmagałyście się z tym samym problemem moja córka właśnie kończy roczek , a ja nie przespałam przez ten rok ani ona normlanie ani jednej nocy co miesiąc tłumacze sobie że może teraz bedzie lepiej , że coraz strasza a tu non stop źle mała od urodzenia zasypiała bardzo ładnie i teraz też nie ma problemów z zaśnięciem wieczorem ,córcia tuli pieluszke zasypia w łożeczku, na łóżku, sama tulać głowkę do poduszki a czasami chce aby ja przytulic lub polulać jest grzeczna , cicha i spokojna, w nocy zmienia się w demona płacze , przebudza się po 100 razy, wypluwa smoka, chce smoka, nie chce i tak w kółko , chce piciu itp. itd.. codziennie jest tak samo, o 18.30 robi sie spiaca, jest kąpana, je kolacje i kładziemy ja najpozniej o 19.40 juz spi. w dzien ma drzemkę ok 2- 3 godzinki spi ładnie do około pólnocy a potem jazda sie zaczyna i tak do rana , a od 4.50 juz w ogole nie chce spac bo jest wsypana i wesoła nie ukrywam ze pobudka od roku czasu o 4.50 ( dokładanie kazdego dnia , we wszytskie niedziele i świeta) jest już dla mnie frustrująca. przez swoje niewyspanie chodze ciagle zła, zmeczona, opuchnieta pod oczami itp.. co robic ? czy widzicie gdzies problem ? kładzie sie najedzona, posiłki nie sa ciezkostrawne probowalismy wydłużyc jej godziny snu kilka razy udało sie ja przetrzymac do 21.00 ale z marnym skutkiem wstała i tak 4.50 żeby chociaz te godziny co spi , spała ciągiem bez tych pobudek to i my bylibysmy wsypani

Gość gość
nie wiem co robić\] probowaliśmy spania w różnych miejscach, myśląc ze może jej niewygodnie itp.. ale tu raczej nie tkwi problem bo jest w stanie zasnąc w kazdym miejscu gdzie sie ja połozy

Gość gość
moje dziecko pierwszą całą noc przespało w wieku 2 lat :) czasem są takie dzieci po prostu. Jedyne co możesz zrobić to porządnie ją zmęczyć w ciągu dnia, dużo świeżego powietrza i skrócić drzemke w dzień. Moim zd 2 godz w dzien to jest MAX!

Gość gość
wiem wiem , ale inne dzieci kolezanek wstaja ok 8 a czasami 9 a moja do tej chwili jest juz na nogach 3 czasami 4 godziny wiec jak na dziecko roczne które wstaje przed 5.00 to wydawało mi sie te 3 godziny drzemki normlane, chco 3 godz. żadko sie zdażaja raczej jest to 2. tak jak wspomniałam powyżej niunia do godziny 11-12 czasami 13 zalezy o której sie wymeczy ale jest powyzej 6 godzin na nogach , a dzieci kolezanek wstaja o 8-9 i ida znow spac po 12.00 i potem ładnie jeszcze spia cała noc a moja ehhhhhhhhh

Gość gość
Hej,mam identycznie!!!!! Tylko ze wstajemy w okolicach 7. I w dzien moj spi krocej. Chociaz ostatnio pospal do 3h. Ale nie wazne ile Spi w dzien,jak sie wymeczy I nawet o ktorej pojdzie spac,schemat jest zawsze ten sam. Do 12 w miare ok a potem krecenie,sie poplakiwanie,wypluwanie smoka,znow.chce smoka. Itd. Dzis nawet o tej 12 dalam mu mleko,choc niejada W nocy,to spokojnie pospal poltorej godziny:/ i zjadl tylko 100 ml. Kombinuje jak mogr ale nic sie nie sprawdza. I testuje ubranka i temperatury i nic skutku nie przynosi. Zostaje mi sie przyzwyczaic. Moj za miesiac konczy rok.

Gość gość
Kompot z maku, mój wujek tak dzieci usypiał

Gość gość
u mnie problem , może i nie ale córka od 6 mies życia nie pije nic z butelki poza herbatką teraz gdy ma juz rok nie jest to problemem bo nie musze jej odzywczajać od butli, mleka, czy bać się o próchnicę ale przez ostatnie 6 mies , cięzko karmiło mi sie takiego niemowlaka wszystkim tylko nie mlekiem czasami mam wrażenie że gdyby wypiła porządną butlę kaszy czy mleka spałaby lepiej

Gość gość
Kompot z maku?tesciowa mi mowila ze taki kiedys dzieci usypiali, w 1930 roku.nie ma to jak nacpac dziecko i spac spokojnie

Gość gość
niewiem co ci poradzić autorko ale wydaje mi się, że twoja córka za długo śpi w dzień mój za mc konczy rok, śpi raz dziennie ok. 1,5 h, wieczorem zasypia ok. 20-stej i wstaje ok.7 rano. I moim zdaniem śpi trochę mało ale już się przyzwyczaiłam do takiego stanu rzeczy.