Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Legalizacja gazomierzy

Polecane posty

Gość gość

czy u was tez PGNiG zmienia gazomierze? Bo w piątek przyszli jacyś Panowie i mi zaczęli gadać, że jest zmiana, ale na szczęście musiałam wychodzić z córką na rehabilitację więc ich nie wpuściłam, dodam, że żadnej informacji nie było o tego typu działaniach

Gość gość
nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale u nas, w Poznaniu chodzili już kilka lat temu w związku ze zmianą gazu na bardziej wydajny (kaloryczny, nie wiem jak to się fachowo określa), naklejajli również naklejkę na kuchence, że zmiana została dokonana; wydaje mi się również, że powinno wisieć jakieś ogłoszenie, że będą wymieniać; na wymianę musisz się zgodzić ze względów bezpieczeństwa

Gość gość
a sorki, nie doczytałam, że chodzi o gazomierz... ups ;)

Gość gość gościnnie
Tak. jest coś takiego, jak wymiana gazomierzy, bo gazomierz ma legalizacje bodajrze na 6 lat i po tym czasie należy go wymienić. Ale pracownicy gazowni powinni sie wylegitymować i można jeszcze dla pewnosci sadzwonić do gazowni, by sie upewnić,że są wysłani przez gazownię.

Gość gość gościnnie
A może to jest 10 lat dla gazomierza. ? Już nie jestem pewny. W każdym bądz razie dla wodomierzy jest napewno 6 lat.

Gość gość
no probuje dodzwonic sie na infolinie gazowni ale ciagle zajete niestety

Gość gość
u mojej babci jakoś na jesieni przeprowadzali coś takiego i ogólnie na całym osiedlu