Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OliwkaM85

Niepokojący ból po lewej stronie brzucha.

Polecane posty

Od jakiegoś czasu cierpię na bardzo bolesne wzdęcia. Czuję, jakby miało mi rozerwać jelita od środka;( do tego dochodzą zwykle zaparcia. Często czuję niezbyt mocny, ale dziwny ból z lewej strony podbrzusza. Zastanawiam się czy ma on jakiś związek z opisanymi wyżej problemami. Czy to wszystko może świadczyć o chorej trzustce???

Gość gość
A co powiedzieli lekarze, u których byłaś z tym problemem?

Gość gość
Taki ból może świadczyć o raku lewego jajnika. Ale też niekoniecznie o raku. Może tylko coś niezłośliwego tam wyrosło.

Dlaczego zawsze, ale to zawsze na forach pierwszą "diagnozą" jest rak? Lekarz stwierdził refluks, a na moje problemy zalecił dietę. Musze też zrobić gastroskopię. Ten dziwny ból pojawił się stosunkowo niedawno. A z lewej strony to tylko trzustka.. Myślisz, że to jajnik? Gdy moją znajomą bolały jajniki to się skręcała aż. A u mnie to bardziej taki dyskomfort.. No nic, trzeba do lekarza.

Gość gość
A czemu pytasz na forum? Co ci to da, że ktoś zasugeruje X, a ktoś zgadnie Y? Te same objawy mogą być powodowane przez wiele chorób, mamy zgadywać z fusów? Po co?

Gość gość
Najważniejsze jest żeby w pierwszej kolejności wykluczyć raka. Inne choroby (nie wszystkie) mogą sobie czekać dłużej, bo się nie umrze przez czekanie.

Gość gość
Moja kumpela miała takie bóle i usunięto jej cały jajnik. Była tam wielka, niepewna torbiel.

Gość gość
Pytam z tych samych powodów, dla których pyta się mam, przyjaciółek- chcę rady. Nie traktuję forum jako alternatywy wizyty u lekarza, ale dzięki komentarzom czuję większą motywację, żeby nie czekać, wydać te 100-150zł i pójść na konsultację prywatnie. Bo bez sensu jest czekac 3 misiące badź wiecej.. Mam nadzieję, że z moimi jajnikami jest wszystko w porządku, ale lepiej sprawdzić niż mieć nadzieję.