Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sie dzieje ze skora brzucha po porodzie

Polecane posty

Gość gość

Tak z ciekawości pytam - co sie dzieje ze skórą brzucha po porodzie? Przecież to wielki kawał skóry - na pewno nie znika. Wisi takie coś jak u grubasów czy jak?

Gość gość
jeśli dba się o nią, to całkowicie się wchłania. Nielicznym zostaje taka obwisła

Gość gość
Większości się cofa, części kobiet się cofa, ale nie wszystko, a niektórym zostaje wszystko takie zwisające.

Gość gość
Z tym cofaniem się to trochę ściema. Skóra jakby powraca na swoje miejsce tzn boki ale jak brzuch był ogromny to skóra nie znika, nie jest już tak jedrna. Ja w ciąży miałam mały brzuch i jak stoje mam płaski ale jak siedze to widać fałde skóry, a jestem szczupła 52kg

Gość gość
czy ty ani niby to wiesz czy co no czasami tak jest i byla na tebn temat sonda uliczna :) www.youtube.com/watch?v=1FT_YcldLa4

Gość gość
No tak zalogowane kafeterianki to zawsze nadludzia skóra im się wchłania i kurczy :)

Gość gość
No właśnie też bym chciała wiedzieć :) Jestem w ciąży, już teraz smakuję kremami, ale coś mi się wierzyć nie chce, żeby tak szybko to się "wchłonęło".

Gość gość
na ebobas sa galerie brzuchów po tam widać jak NAPRAWDE wygląda wiekszośc brzuchów po porodzie a nie bajeczki

Gość gość
Wena jest King Konga, a skóra na brzuchu się "rozcionga". Jak śpiewał Lech Roch.

Gość gość
Wszystko zależy w jakiej formie była przyszła mama przed ciążą i wiek mamy też ma znaczenie. Ja byłam młodą, wysportowaną mamuśką i nie miałam najmniejszych problemów ze skórą. Samo dbanie w ciąży, to ciut za późno moim zdaniem. Ja zawsze miałam płaski, umięśniony brzuch i po ciąży to się nie zmieniło, jak tylko połóg minął wróciłam do ćwiczeń, bo dla mnie to sposób i higiena życia.

Gość gość
Przed ciaza intensywnie cwiczylam, smarowalam sie balsamami od czasow nastolatki, w ciazy stosowalam kremy przeciw rozstepom na przemian z oliwka. Brzuch urosl mi potezny jak na bliznieta, skora swedziala, robila sie szklista, potem i tak wyszlo pelno rozstepow. Mialam duzo wod, dziecko mialo ponad 4 kg i bylo na 60 cm dugie, po porodzie mialam dalej brzuch, jak by jeszcze jedno dziecko w srodku bylo. Od razu zaczelam dalsze smarowanie, peelingi, masaze, majtki wyszczuplajace kupilam. Bylam po porodzie kilka dni a babka w sklepie zapytala, kiedy mam termin ! No i zostal mi zwis w postaci niewciagnietej skory pooranej rozstepami. Mimo cwiczen, smarowania caly czas i 6 lat po porodzie, dalej mam nadmiar niewciagnietej skory, ktory tylko pod skalpel sie nadaje.

Gość gość
Wiec co mi dalo piekne, wysportowane i szczuple cialo przed ciaza?Mialam umiesniony brzuch a skora wisi teaz ja u staruszki !

Gość gość
ja myślę że dużo zależy od genów, mój brzuch nie jest idealny ale też nikt by nie powiedział że 3 razy byłam w ciąży a nawet raz:) jakbym zaczęła troszkę ćwiczyć już w ogóle byłoby super:)

Gość gość
u mnie wisiała, trochę jak 'ciało obce', zauważyłam to jak miałam problemy z blizną po cc i jeszcze w szpitalu chodziłam na jakieś naświetlanie tej blizny, musiałam leżeć na boku i skóra leżała na kozetce :-), byłam i jestem szczupła ale brzuch miałam duży, to była sama skóra bez tłuszczu no i się wchłonęła- nawet nie wiem kiedy, żadnych cudów nie robiłam (ćwiczeń czy specjalnych kremów) tylko nie można pewnie generalizować- u każdego może być inaczej

Gość gość
Ja od wiszacej skory-genetycznie raczej nie. Kobiety z rodziny mamy sa otyle, ja szczupla, po rodzinie taty chyba geny mam. Moja mama tez jest szczupla, w ciazy przytyla az 28 kg i nie ma rozstepow ani wiszacej skory, jak na swoje 50 lat to swietnie wyglada, ma ladny brzuch, zgrabne, szczuple nogi i duzy biust. A matka mojego taty to w ogole chuda byla cale zycie i choc 3 dzieci urodzila i to po 30-stce, to wygladala jak nierodka.

Gość gość
Bylam zalamana po porodzie, teraz przywyklam, na operacje mnie nie stac. Ciuchami tak sie da wszystko zatuszowac, ze nikt nawet by sie nie spodziewal, co tam mam. Poszloam po porodzie do kolezanki kosmetyczki-masazystki i ona powiedziala, ze moj brzuch wcale do najgorszych nie nalezy, ponoc widziala wiele gorsze i powiedziala, ze wiele kobiet po porodzie boryka sie z tym problemem, tylko sie nie przyznaja i tuszuja.

Gość gość
A czym się tu przejmować teraz nastolatki nieródki mają takie brzuchy że nie jedna po 3 ciązach wygląda lepiej

Gość gość
moj brzuch po porodzie szybko wrocil do normy, a nie uzywalam balsamow, nie cwiczylam, ale w ciazy nie przytylam duzo. Ale ten widok pepka na lozku jak lezalam na boku-do tej pory mam to przed oczami ;)