Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1234566657

Problemy psychiczne a hashimoto. Pomocy!

Polecane posty

Gość Kasia1234566657

"Zacznę od tego, że choruję na hashimoto, leczę się na nie od 2 lat. Mam 20 lat i nie mam ochoty żyć, częste myśli samobójcze doprowadzają mnie do szału, cały czas myślę, że jestem nic nie warta. Do niedawna moja sytuacja w domu była nie za ciekawa, ojciec sporo pił więc w domu było sporo kłótni, później okazało się, że jeszcze mama ma problemy z alkoholem. W grudniu zeszłego roku jeszcze pękł mamie tętniak i nie było wiadomo czy przeżyję zabieg embolizacji. Na szczęście z mamą jest wszystko w porządku ale moja psychika jest na skraju wyczerpania... Gdy coś mnie zdenerwuje zaczynam się trząść, robię się czerwona i od razu płaczę, nie mogę tego opanować w żaden sposób. A teraz gdy doszedł jeszcze staż w PUP w sklepie spożywczym to jeszcze wszystko się nasiliło. Gdy mam wyjść do pracy zaczynam płakać i myśleć o samobójstwie. Moja szefowa nie należy do najmilszych osób a ja nigdy nie robiłam na kasie więc dodatkowy stres, że się pomylę przyprawia mnie o straszne bóle głowy. Gdzie mam szukać pomocy? Czy ktokolwiek może i pomóc?"

Gość gość
Forum Hashimoto na gazeta.pl, super są, i ewentualnie pokierują dalej :)

Gość gość
Psycholog i leki, przy chorej tarczycy ma sie większa skłonność do depresji, nerwicy Poza tym twoja sytuacja pewnie przyczyniła sie do choroby tarczycy, nic tak nie niszczy zdrowia jak przewlekły stres

Gość gość
Mam 31 lat i podobnie.Hashimoto nerwica lęki i brak chęci do zycia

Gość cbadef
Kasiu - zastosuj dietę bezglutenową - chociaż przez 1 miesiąc - jest to trudne bo należy zrezygnować z chleba, bułek, makaronu, ciastek itp. - ale już po miesiącu będziesz się lepiej czuła W miejsce chleba i makaronu należy jeść kaszę jaglaną (ja kupuję na zielonym rynku po 4 zł/kg)