Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niejasna sytuacja z lekarzem

Polecane posty

Gość gość

o co chodzilo mojemu lekarzowi gin ?! bylam u niego miediac temu .powiedzialam ze podejrzewam brak owul bo testy owul i wykresy temp pokazuja brak owuon je sprawdzil i moei no rzeczywiscie ma pabi owul raz na ruski rok i pewnie jak jest to slaba zrobil usg powiedzial ze ok. ze mam sie nie nartwic ze jest clostilbegyt na to ze jak dostane okress to mam do niego dzwonic co mial na mysli?! ze jak dostane okres mam dzwonic bo mam do niego przyjsc by wypisal clostilbegyt i mobitoring czy co?! bylam dzis .bo wczoraj dostalam okres ale byla niedziela wiec dzis poszlan ale mial zamkniety gabinet i dowiedzialamnsie ze juteo bedzie noi pojde jutro to bedzie 3dc i ?on wyposze clo?czy najpierw kazal dzwonic bo mi tylko chce powiedziec kiedy mam przyjsc na monit bez clo?!

Gość gość
zanim zacznie się brac clostilbegyt, to nalezy przynajmniej 3 cykle mieć monitoring bez leku

Gość gość
a dlaczego nie mozna od razu zaczac monitoringu z clo?!? cos sie stanie?? czyli on raczej nie wypisze clo?! czyli kazal dzwonic by umowic sie na monit?? to poo wspomnial o clo? ja glupia wstydliwa i nie zapytalam ... dodam tlze lekarz juz widzial moj***adania hormonow i ostatnio robil cytologie

Gość gość
bo trzeba najpierw sprawdzić, czy owulacja nie występuje, a ty nie miałas ani razu usg w celu sprawdzenia owulacji, za to codziennie zakładasz nowy temat, weź może poszukaj konkretnego lekarza

Gość gość
ile masz lat?

Gość gość
zalezy mi na czasie. juz tak dlugo staramy sie o drugie dziecko porovilam badania hormonow bierzemy witaminy i nic

Gość gość
to jest konkretny lekarz mily spokojnie wszystko objasnia a ja gapa nie zapytalam czy od razu ruszymy z clo czy jak. a jak wg jego mobitoringu usg pokaze sie owulaacja to nie da clo?!

Gość gość
i co to ma do rzeczy, że tak bardzo ci zależy? clo to nie witamina c, tylko steryd, więc zanim zacznie się je brac, to trzeba mieć konkretny powód, a nie z powodu kaprysu twojego czy lekarza

Gość gość
hmmm ciekawe wlasnie jak to bedzie czy jest sens jechac do lekarza skoro reepty nie wypisze to na mobitoring moge sie przez tel umowic...hmmn

Gość gość
a wiesz co to w ogóle jest cloistilbegyt i dlaczego się go bierze? to lek wywołujący owulacje, stymulujący pęcherzyki, więc jeżeli masz owulacje samoistną, to clo nie jest ci potrzebne

Gość gość
ale lekarz powiedzial ze wg wykresow temp (pokazalam jemu kilkanascie) nie mam owul! robilan testy owul tez brak owuk a robilam je codziennie!! noi?!

Gość gość
wiem co to clostilbegyt. czytalam o tym duuzo tematow ze to stymulacja owulacji ze sa rozne dawki i ze kazdy bierze je od innego dc zalezy od osoby i ze jednym pomaga a innym nie. wiem tez ze do clo mozna brac ovitrelle lub pregnyl zastrzyk czytalam ze mozna miec owul ale jajeczko nie peka tzw zespol luf

Gość gość
hahaha, według wykresów temp lekarz stwierdził brak owu- zmień tego konowała, owulację na 100% może potwierdzić lub wykluczyc JEDYNIE USG

Gość gość
hmmm moze wlassnie lwkarz musi najpierw zrobic monit by sprawdzic czy nie mam luf???moze mam pecherzyki ktore nie pekaja ibclo wtedy juz nie potrzebny?!

Gość gość
ile cykli mierzyłaś temp?

Gość gość
mierzylam temp pol roku .dokladnie . nawet lekarz pytal jak ja mierze temp gdzie co i o ktorej od kiedy lekarz sam mowil ze skoro nie.moglam miex pierwszego dziecka orawie trzy lata to drugie tez bedzie ciezko skoro brak owul lub wysteouje owulacja sporadycznie. powiedzial cytuje ;" niech sie pani nie marwi bo jest lek clostilbegyt i mozemy go zastosowac wraz z monitoringiem trzy razy w tyg monit od 11dc do 20dc zrobimy. 150 zl za caly monitoring. jak pani dostanie okres prosze dzwonic " noi wlasnie po co dzwonic?by umowic sie na mobitoring czy by przyjsc po clostilbegyt..??tego nie dopytalam. a onn nie zawsze odbiera tel i sie boje ze jutro nie odvierze i ze pojadw tez nadarmo do niego

Gość gość
a teraz ci powiem droga autorko, że ściemnasz z tym mierzeniem temp. bo doskonale cię pamiętam jak pytałas jak to się robi jakiś miesiąc czy dwa temu- masz charakterystyczny styl pisania