Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia licencjackie a studia magisterskie

Polecane posty

Gość gość

To ważne pytanie czy po studiach licencjackich typu: Administracja można studiować na studiach magisterskich typu: - Bankowość i Finanse - Rachunkowość - Ekonomia - i nie wiem??? czy są studia handlowe A po dziennikarstwie można np. studiować na kierunkach: - pracownik socjalny - politologia - socjologia - pracownik socjalny - kulturoznawstwo Słyszałam nawet że po polonistyce można studiować nawet matematyka a żyjemy w takich czasach że najlepiej mieć kilka kierunków studiów.

Gość gość
oczywiście, że jest to możliwe, natomiast mogą pojawić się problemy jeśli chodzi o braki w wiedzy - no i oczywiście jednym z kryteriów przyjmowania jest pokrewność kierunku ukończonego wcześniej. Aczkolwiek masz rację, że lepiej mieć kilka specjalności, ale wyłącznie w pokrewnych kierunkach, bo robiąc bylejaki miszmasz zaczynasz być "od wszystkiego czyli od niczego" ;)

Gość gość
A jest możliwość studiowania 4 kierunków jednocześnie: 1. Technologia Żywienia 2. Dziennikarstwo i Komunikacja Społeczna 3. Ekonomia 4. Psychologia

Gość gość
o k***a to znowu ta debilka

Gość gość
a ja mam pytanie z innej beczki? Co dają studia podyplomowe a co daje studium policealne?

Gość gość
raczej nie przyjmą Cię na 4 kierunki, bo rektor musi się zgodzić na takie rozwiązanie, a studiując tyle byłabyś na każdym słaba i z niewielką wiedzą, lepiej skup się na dwóch ale skończ je przyzwoicie, z dużą wiedzą - wybierz porządne, bo lepiej mieć jeden czy dwa porządne kierunki niż 4 gó/wniane ;)