Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepełna rodzina to rodzina patologiczna. Wiem, bo z takiej pochodze

Polecane posty

Gość gość

Mowcie co chcecie, ale w 3/4 przypadków brak ojca lub matki w rodzinie odbija sie na dzieciach. Trzeba bardzo duzo uwagi poswiecac takim dzieciom, gdy brakuje jednego rodzica, no ale w wiekszosci przypadkow to niewykonalne

Gość gość
a co kiedy przyjaciel jest ojcem i mężem tyra cieżko pracując :P

Gość gość
owszem trzeba :) trzeba i zapewnić wszystko, przede wszystkim dobrą szkołę ,perspektywy na przyszłość mieszkanie

Gość gość
to, że jesteś patologia nie obliguje cię do wyrażania w tej kwestii opinii stwierdzającej

Gość gość
gość - to sprawy drugorzędne, materializm. Ja mowie o sferze psychicznej, zylam w złotej klatce, mialam wszystko, moja mama prowadzi duza firme, niczego mi nie brakowalo poza nią/ojcem. Nie mial kto ze mna porozmawiac, nikt sie mna nie interesowal, babcia nie zastąpila mamy i taty, zwlaszcza ze juz byla po prostu staruszką, ktora tez wymagala opieki

Gość gość
taak , tata :D najbardziej potrzebny,:D

Gość gość
na to wychodzi, że teraz trzy czwarte dzieci pochodzi z rodzin patologicznych

Gość Zuzanna Amelia ææ
Brak ojca czy matki w 100% odbija sie na dzieciach. I nie ma tu znaczenia czy ten brak wywolany jest rozwodem czy zbytnim pochlonieciem innymi sprawami. Ale to nie znaczy ze takie rodziny mozna automatycznie kwalifikowac jako patologiczne.

Gość gość
ojciec, walczy o życie pacjentów :classic_cool:

Gość gość
zapewne lepsze takie, gdzie tatuńcio pije, mamunia wali się z byle kim, albo mamunie podciera dupska w anglii, tatuś tyra po 20h na dobę, albo wieczna wojna w domu. Super rodzina!!

Gość gość
Jeśli uznamy, że normalna rodzina to rodzice + dziecko, to rodzina niepełna jest nienormalna czyli patologiczna.

Gość gość
dowartościowujesz się teraz..???

Gość gość
Rodzina pełna ale taka w której są zjawiska patologiczne pt. alkoholizm, brak dobrej opieki nad dzieckiem czyli niezapewnianie mu odpowiednich warunków do prawidłowego rozwoju psycho-fizycznego, jeat także rodziną patologiczną.

Gość Zuzanna Amelia ææ
W ten sposob do rodzin patologicznych mozna zaliczyc 90% spoleczenstwa.

Gość gość
Oj ,przepraszam. Ja pracuję i wiele godzin poświęcam na rozmowy z dzieckiem. Ma poukładane w glowie . I wie, że może na mnie liczyć w każdej sytuacji. Nie sądzę, żeby miał braki ;)

Gość gość
No przecież to już było, że na kafe siedzi sama patologia :D a w realu też prawie sama patologia dookoła :D:D

Gość gość
Nie. Niepełna rodzina to rodzina dysfunkcjonalna ;)

Gość gość
Oczywiście jeśli w grę wchodzi sam czynnik niepełności.

Gość gość
ja wychowałam się w pełnej rodzinie i pochodzę z tzw. "dobrego domu" jak to określają specjaliści - i co? pzornie to nam zazdroszczono, kasa, fajne ciuchy, rodzice mili dla koleżanek/kolegów. natomiast wewnątrz? kłótnie, wyzwiska od k***w, ojciec bił matkę, bił nas, ciągłe kary, niezadowolonie... bak slów

Gość gość
Gościu nade mną no to to jest patologia, przemoc, pomyje.. Znam to, miałam podobnie. Tata był/jest osobą powszechnie szanowaną (politycznie) niegdyś bohater polityczny, a domu było co było.

Gość gość
właśnie, też uważam że to była patologia, zresztą nadal jest. Nic się nie zmieniło, my mamy już swoje rodziny, ale nadal jak się za często widzimy to są wyzwiska a matce powiedział ostatnio, że kocha tylko psa a ona może w*********ć jak się nie podoba:O Pan i władca:O Kiedyś jak byłam młodsza marzyłam o tym, żeb rodzice się rozwiedli a wtedy nie byłabym świadkiem przemocy oraz nie była jej przedmiotem. Co jest jeszcze minusem, że nauczyłam się iż mężczyzna to król, także równie pozwalam się źle traktować mężowi. Natomiast moja siostra żyje w tzw.złotej klatce i nie ma nic do gadania. Nawet kolor włosów musi mieć taki jak mąż sobie życzy.