Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krzywo przekuty Paweł

Krzywo zrobiony kolczyk w języku

Polecane posty

Siema ;] W sobotę(15.02.2014) zrobiłem sobie kolczyk w języku, robiła mi go znajoma która ma oczywiście profesjonalny zestaw do kucia etc. i kuje ludzi na bieżąco - niby doświadczona. Problem polega na tym że kolczyk został zrobiony na środku języka ale krzywo względem przód-tył. Od góry wygląda ładni na samym środku języka ani trochę w lewo ani w prawo jest naprawdę spoko, z kolei patrząc na język od dołu jest on umiejscowiony 1mm w prawo i zaledwie z 4-5mm od czubka języka, mam na razie sztangę 18mm i lekko spuchnięty język ale pierwszego dnia nie spuchł mi ani trochę i tak samo wyglądało że jest bardzo blisko czubka. Co robić, wyjąć i iść do profesjonalnego salonu przekuć jeszcze raz, iść bez wyjmowania i spytać czy jest poprawnie zrobiony czy jeszcze co innego. Dodam że przez to że kolec jest tak blisko ciężko wymawia mi się niektóre litery bo zamiast języka(który ma dotknąć do zębów dotyka pierwsza kulka i brzmi to nijak (jestem w Anglii więc potrzebuję 2 języków). Mówcie co robić. Jak chcecie zdjęcia to zrobię kilka i wrzucę ;) PIONA POMAGIEROM!

Gość gość
Siema nie znam sie na kolczykach ale myślałem że to dla lasek... ^^

Gość SandraC
To zależy od tego jak przechodzą nerwy i więzadło. Koleżanka na 99,9% musiała w ten sposób przebić aby to ominąć żeby nie zrobić ci krzywdy (najlepszym wypadku mogłbyś stracić smak). Ja mam przebity język i u mnie na górze tez idealnie środek a od spodu mam lekko przesunięty w stronę koniuszka języka... wiesz to jeszcze będzie inaczej wygladało jak ci się wszystko wygoi zejdzie opuchlizna wtedty będzie ostateczny efekt około 7-10 dni

Gość gość
Kolczyk w języku , na skutek coaglychy ruchów tegoz i kontaktubz przyzebiem powoduje mikrourazy, w efekcie patologiczne kieszenie przyzebowe. Jednym słowem paradontoze masz gwarantowaną.

Gość Kolczyk w
języku = śmierć i nie pójdziesz do nieba

No ale to nie ma problemu że on bedzie non stop mi o zęby obijał? Bo tak teraz zmierzyłem suwmiarką i kolec jest 6mm od koniuszka języka a do wędzidełka brakuje ze 3mm. Myślałem o momencie kucia i pamiętam że kute było od góry, może to też jest powodem, że nie wymierzyła dokładnie miejsca i zrobiła na górze żeby było prosto a na dole jak wyjdzie tak będzie aby bezpiecznie i tyle. Bo mi się wydaje że powinno być przebijane od dołu aby mieć pewność że wędzidełko zostanie nie naruszone. Piszcie więcej bo muszę mieć jak najwięcej informacji ;)

Gość gość
kup se M51D25 na pocieszenie

Gość gość
Proszę powiedzcie gdzie przebic mózg i zrobić tam kolczyk ?

Gość gość
mi tak w profesjonalnymn salonie przekuli,ze mialam kolczyk prawie na samym koncu jezyka :O jak mowilam to zawsze sie obijal o zeby nie dalo sie po 2 miesiacach musialam wyjac a na drugi raz sie nie zdecydowalam

Gość gość
Niewazne w ktorym miejscu jezyka masz kolczyk. Przy normalnym zakresie artykulacji dzwiekow zawsze bedzie troche kontaktu z jakas czescia przyzebia, jezyk jest bardziej ruchomy niz nam sie wydaje. Poczytaj sobie na amerykanskich stronach periodontologow -- kilkunastomilimetrowe kieszenie i zeby ktore sie chwieja i do usuniecia. Wiec jak chcesz.

Już i tak nie mam kilku zembuw więc paradontozy się nie boję :)

Gość gość
Też mam kolczyk w języku i powiem Ci tak mi koleżanka przebijała od dołu. Kolczyk w języku zawsze jest krzywo ;-)

kolczyk nie może być idealnie po środku. Problemem jest to, że jest za blisko zębów. Tak, idź przekuj jeszcze raz i masz nauczkę na przyszłość - nigdy nie chodź do znajomych bo gdyby byli profesjonalistami to pracowaliby w studiu, nie w swoim salonie.