Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co może oznaczać wynik HCG 7,2 bez ciąży??

Polecane posty

Gość gość
O masz... to ja już nie wiem, co to może być..... :(

Gość gość
Być może jak powtórzysz badanie, to się okaże, że poziom HCG spadł i to będzie oznaczało, że doszło do samoistnego poronienia. A jeśli mimo miesiączki poziom beta pozostanie taki sam (lub się zwiększy) to musisz iść do lekarza.

Gość gość
No to sobie narobiłam kłopotów. Jakbym się nie pospieszyła i nie poszła zbyt wcześnie na badanie, to teraz bym dostała miesiączki i bym nawet nie wiedziała, że mam HCG jakieś dziwne. Myślałabym po prostu: jest okres=nie ma ciąży i już. A teraz się człowiek martwi, że coś nie tak. ehh... życie...

Gość gość
To się powinnaś cieszyć, bo może odpowiednio wcześnie wykryjesz zmiany, a nie potem będą ci lekarza mówić" no szkoda, ze tak późno pani przychodzi..."

Gość gość
Już mnie nie straszcie!!!!!

Gość gość
I jak tam ta miesiączka?? Może to nie miesiączka, tylko jakieś plamienie. Jest tak samo obfita, jak zawsze?

Gość gość
moze jeszcze w tym temacie zapytam o swoja sytuacje skoro tu jest dyskusja o becie hcg. W skrocie chodzi o to ze odebralam w piatek 14.02 bete wyszlo 1,1 norma do 1 dla nieciezarnych. Do zaplodnienia moglo dojsc w okolicach 23 stycznia. Ale.... 5.02 dostalam okres niby normalny ale o jakos szybciej sie skonczyl. Mimo okresu zrobilam jeenak ta bete. Czy to mozliwe ze jednak ten wynik oznacza ciaze i bylby tak niski jak uplynely 3 tyg od mozliwego zaplodnienia?juz sama nie wiem.

Gość gość
To hCG to tylko same problemy. Lepiej tego nie robić, tylko iść do lekarza, a nie coś liczyć i mnożyć.. bez sensu.

Gość gość
No ta miesiączka, to jakaś dziwna. Bo od wczoraj takie plamienie jakieś. tzn. jakby różowy śluz, a nie normalna krew. Zawsze miałam dość obfity okres. Dziś rano jeszcze robiłam test z moczu (3 dni po terminie miesiączki) i wyszedł negatywny. Nie wiem, co o tym myśleć.

Gość gość
Może to nie miesiączka. W ciąży zdarza się plamienie, taki niby-okres w terminie normalnej miesiączki.

Gość gość
Wolę nie robić sobie nadziei na ciążę. Zastanawiam się tylko, czy to nie jakieś problemy zdrowotne.

Gość gość
10.10 -NIE JESTEŚ W CIĄŻY

Gość gość
Spoko spoko, też tak miałam. Myślałam, że to "tylko plamienie" bo trwało 4 dni, a piątego dnia mega obfity okres. Okazało się, że poroniłam samoistnie.

Gość gość
Poza tym, to że tydzień temu miałaś 7,2, to nie znaczy, że teraz też masz. Może spadło, bo poroniłaś.