Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenor

Allegro co mam zrobic w tej sytuacji

Polecane posty

Gość lenor

Heej , sprzedaje ubranka po synku i wystawilam zestaw ubranek na 3 latka i Pani która kupiła odp dzis ze ubranka doszły ale niejest zadowolona bo na spodniach jest dziura (a napewno jej niema bo wystawiam ubranka zawsze w bdb stanie) a niektoóre ubranka sa wstanie zamiast bdb - dobrym , pomimo tych uszkodzen októrych napisałam.. ja napisałam o wszystkich defektach np piżamka byla zmechacona to napisałam, była plamka na rękawie malutka to napisałam .. wszystko dokładnie opisane a ona odp ze inne tez maja uszkodzenia ale niebedzie sie rozpisywac i ze chce oddac te ubranka.. odpisalam zeby opisala dokladnie niby te uszkodzenia o ktorych ja nie napisalam i narazie cisza.. co mam zrobic?powiedziec zeby odeslala? sprzedaje od 3 lat caly czas i nigdy mi sie taka sytuacja nie zdarzyła niemam ani jednego negatywnego komentarza , zawsze pisze o wszystkim dokładnie.. dzieki za odp:)

Gość gość
no ja pie/rdole żeby stare łachy po dziecku za pieniądze sprzedawać. Nie mogłaś komuś za darmo oddać? Myślisz, że ktoś jest zadowolony że będzie donaszał porwane portki twojego bachora? Co tu się wyrabia, babka powinna zwrotu kasy zażądać.

Gość gość
pani niech odeśle ubranka z ty oddasz kase . w czym problem?

za takie odp dziekuje , jak komus nie pasuje kupowac uzywanych ubran to niech nie kupuje ale w tyh czasch coraz wiecej osob kupuje uzywane i nic w tym dziwnego a jak Cie tak dziwi ze jak tak robie to wejdz na allegro i zobacz ile uzywanych rzeczy ludzie sprzedaja i ile osób kupuje takie .. Pozdrawiam:)

Gość gość
Prawo odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od doręczenia zakupionego towaru przysługuje jedynie w obrocie konsumenckim, gdzie sprzedawcą jest przedsiębiorca. Stad w takim przypadku Pański klient nie może zwrócić ubrań. Czytaj więcej na Infor.pl: http://www.infor.pl/prawo/forum/thread/177688,Czy-Sprzedajacy-na-Allegro-jako-osoba-prywatna-nie-musi-przyjac-zwrotu-od-Kupujacego-.htm#ixzz2tbzyhHH2

Gość gość
w allegro masz napisane w regulaminie że jako osoba prywatna nie musisz pzyjac zwrotu

Gość gość
Ja bym się brzydziła ubrać dziecko w ubranko po czyimś bachorze. Skąd mam pewność co ono w tym robiło, to jest obrzydliwe. Oddaj pieniądze i przeproś autorko, nieładnie wysyłać komuś potargane i zmechacone łachmany.

Gość gość
zmechacone i poplamione piżamy sprzedaje :O..byś się wstydziła w ogóle takie coś wystawiać, ubrania w takim stanie to tylko na szmaty można przeznaczyć

Nastepnym razem przeznacze na szmaty dzieki za rade:):):):)

Gość gość
Na Twoim miejscu pozwoliabym kobiecie dokonac zwrotu - po co Tobie negatywny komentarz ;)

juz sie z kobieta dogadalam, zwroce jej pieniadze, ale patrzylam na jej komentarze to juz nieraz podobna sytuacja mialamiejsce.. ze kupuje uzywane a spodziewa sie nowych.. :) dzieki za normalne odp:)

Gość gość
autorko bez przesady:)

Gość gość
Jeśli jesteś pewna, że nie ma innych wad, niż te o których pisałaś to moim zdaniem powinnaś zrobić tak: Napisz kobiecie, że zwrotów nie przyjmujesz, bo takiego obowiązku nie masz i jeśli się jej ciuszki nie spodobały, to już nie Twoja wina. Jeśli ubranka mają jakieś wady, o których nie było napisane w aukcji, to prosisz o DOKŁADNE opisanie jakie to wady, żebyś mogła to sprawdzić i się do tego odnieść. Zobacz, co Ci ta kobieta odpisze, bo możliwe, że po prostu kombinuje, bo jej się ubrania nie spodobały i chce wydębić kasę z powrotem.

Gość gość
Zwrócisz jej kasę, ale rozumiem, że ona zwróci Ci towar? Bo jak nie to po co dajesz się wykorzystać oszustce?

Gość gość
ja bym nie przyjęła zwrotu, nie masz takiego obowiązku. Najwyżej wystawi ci negatywa a ty jej.

Gość gość
zmechacone i poplamione piżamy sprzedaje pechowiec.gif ..byś się wstydziła w ogóle takie coś wystawiać, ubrania w takim stanie to tylko na szmaty można przeznaczyć x a co cie to obchodzi wstrętna ropucho :p nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Ludzie by chcieli za darmo i jeszcze jak nowe.

Gość gość
jesli masz choć odrobine honoru autorko to zwrócisz kobiecie pieniądze, a ona ci zwroci te stare poszarpane łachy. Nie rozumiem ile to chytrusek się mnoży na allegro, byle g/ówno wystawić i kasę trzepać

zwróci mi ubranka dopiero wtedy ja jej oddam pieniadze, wystawie z powrotem bo ubranka byly naprawde w bdb stanie jedynie jedna pizamka jak pisalam byla lekko zmechacoa i była na rekawku jedna malutka plamka wielkosci ziarnka maku ledwie widoczna.. Licytowalo kilkanascie osob i akurat musialo trafic na taka wybredna babe.. trudno niech zwroci wystawie ponownie:) nielubie robic sporów.. a co do niemiłych odp, myslalm ze troche sie tu zmienilo ale widze ze dalej to samo:P

Gość gość
wiesz co jak kobieta ma już negatywne komentarze to do wzorów kupujących ona nie nalezy. ja bym absolutnie nie oddała kasy, nie wygłupiaj sie nawet. tym bardziej piszesz ze nie masz sobie nic do zarzucenia.

Gość gość
nie bądź glupia, oddasz jej kasę a ona nie wyśle ci ubrań. a co z przesyłką??? też jej oddasz? stracisz zatem.

a co do innych rzekomych wad to nieopisała ich..

Gość gość
Wiekszość "dobrych" rad piszą świnie które by nie oddały pieniedzy za wystawiony na allegro szmelc. No brawo kafeterianki. Widziałyście te ubrania? Może kochana lenor da linka do allegro to sami ocenimy czy te rzeczy sa prawie nowe czy to zwykłe szmaty po dzieciach które w nie szczały, rzygały czy srały bo to jest różnica.

Gość gość
ja też uważam że tamta kombinuje, nie słuchaj tych małolat (ferie sie zaczęły) oddasz jej kase, ona napisze ze nie oddałaś za przesyłke i nie odda ci ubrań. Bedzie mieć cię w garści.

Ona napisałaze wysle na swój koszt a ja napisałam ze jak bede miec ubranka w domu to wtedy jej przeleje pieniadze..

Gość gość
przecież tamta kobieta ma juz negatywy podobnej treści więc to daje do myślenia.

Gość gość
no to sie zdecyduj bo wcześniej pisałas że "zwróci mi ubranka dopiero wtedy ja jej oddam pieniadze," a teraz że najpierw ci odeśle....

Gość do LENOR
no to dajesz tego linka czy nie ?

Gość gość
no ja pie/rdole żeby stare łachy po dziecku za pieniądze sprzedawać. Nie mogłaś komuś za darmo oddać? Myślisz, że ktoś jest zadowolony że będzie donaszał porwane portki twojego bachora? Co tu się wyrabia, babka powinna zwrotu kasy zażądać. x jak widac chetnych nie brakuje wiec zamknij jape japiszonie:D x jesli masz choć odrobine honoru autorko to zwrócisz kobiecie pieniądze, a ona ci zwroci te stare poszarpane łachy. Nie rozumiem ile to chytrusek się mnoży na allegro, byle g/ówno wystawić i kasę trzepać x gdyby nie bylo chetnych na "stare poszarpane lachy" to i sprzedawcy by sie nie mnozyli, jest popyt jest podaz. Rozumiem, ze ty jestes matka teresa i oddajesz wszystko za darmo, zatem proponuje wlkeic tu link co tam masz ciekawego w chacie i sobie wybierzemy co ewentualnie mozemy wziac za darmo