Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc z Polski

lubicie operę ?

Polecane posty

Gość gosc z Polski

Ja lubie bardzo .oczywiście nie wszystkie .Jest ktoś kto lubi zeby pogadać ?

Gość gość
a o czym chcesz gadać ?

Gość gosc z Polski
A jaki rodzaj , ktorych kompozytorow lubicie i ktorych wykonawcow .Czego nie lubicie itp

Gość gość
Ja lubie, chociaz rzadko chodze. Dla mnie to odskocznia od codziennosci tak jak ksiazki. Zamilowaniem do opery zarazila mnie mama, ktora zabierala mnie do operetki jak bylam jeszcze malym brzdacem. Uwielbiam Hofmannsthala,a szczegolnie "Kobiete bez cienia" i "Kawalera srebnej rozy" z muzyka Straussa. Polecam

Gość gosc z Polski
Mój nr jeden to Lucia z Lamermoor Donizzetiego.Nie pamietam ile widzialem inscenizacji.Mam plyte CD z Maria Callas i kilka DVD z roznymi wykonawcami ale najlepsza jest z Anna Netrebko i naszym Mariuszem Kwietniem z Metropolitan Opera .Mad scene gdy Netrebko schodzi po schodach cudo ciary po plecach.W ogóle lubie Netrebko słuchać i oglądać ( he he he )

Gość gosc z Polski
Telewizja rząda abonamentu bo prowadzi misję ? Misja ta polega na ciaglym emitowaniu idiotycznych tasiemcowych seriali i reklam.Nie uswiadczy sie w telewizji opery w związku z tym polacy nie wiedzą co to jest opera .Większości kojarzy sie to z jakimś niezrozumialym spiewem itd.Kto z polakow wie ze najlepszy tenor na swiecie to polak Piotr Beczala ? Eeeeech