Gość gosczula Napisano Luty 27, 2014 hej dziewczyny co tak ucichlyscie? ;] mi sie juz powoli konczy @ wiec zaczynam teraz dzialania od razu ;] mam nadzijeje ze chociaz teraz wyjdzie a jak u was? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kas13 Napisano Luty 27, 2014 Cześć:) mogę dołączyć? Też wystartowaliśmy w lutym :) trochę tak bez przygotowań ale mam już 30 lat po dziwnej chorobie i szkoda czekać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość brzoskwinka14 Napisano Luty 27, 2014 gosczula i kas 13 zapraszam Was bardzo serdecznie na Wątek : " czekające na pozytywny test ciążowy 2014 " .Ja i gość_M też tu byliśmy przez chwilę ale tu nikt nie zagląda :) więc zapraszamy :) będzie nam bardzo miło powitać nowe staraczki :) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5810752&start=900 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gosczula Napisano Marzec 10, 2014 hej dziewczyny, dlaczego nic nie piszecie ;] jak wasze starania? ja mialam miesiaczke 22 lutego, ale czuje ze znow nici kochalam sie z moim mezczyna 1,2,7,8, i pewnie ominelam zazwyczaj mialam reguralne co 28 a ostatni cykl 26, wczesniejsz 29, i jak tu wyliczyc ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brzoskwinka14 0 Napisano Marzec 11, 2014 gosczula zapraszam na inny wątek :) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5810752&start=1530 tu nikt nie zagląda już chyba :) zapraszamy do nas :) u mnie 21 dc,starania były,owulacja też ,teraz czekam na efekty :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mika222 0 Napisano Marzec 13, 2014 Hej dziewczyny,my z moim kochaniem staramy się od września 2013. szczerze mówiąc to już jestem podłamana, niewiem czy tak macie ale ja to normalnie odkąd nie mogę zajść wszędzie widzę matki z wózkami heh PARANOJA:) Na dodatek jakby tego było mało ostatnio w moim otoczeniu wciąż ktoś zachodzi w ciążę a u nas cisza.. Zrobiłam już badania hormonów i usg i niby ok, mąż też się badał, wiem co wszyscy mówią o blokadzie i usilnych próbach ale jak tu odpuścić jak ciągle ktoś mnie bombarduje nowiną o ciąży. Mało tego martwię się moim mężem bo on powoli zaczyna mieć dość chyba jak to chłop.. zaczyna myśleć że poprostu nic z tego nie będzie a mi to nie pomoga też pozytywne myśleć. A on naprawdę nie jest z tych biernych, bo sie interesuje wszystkim co dotyczy ciąży i płodności. martwią mnie tylkomoje nieregularne cykle od 23-38 dni jak rosyjska ruletka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 14, 2014 Witam. Moja sytuacja wyglada tak że staramy się o dzidzie rok. Poszłam do lekarza który zrobił mi badania i miałam lekko podwyższona prolaktynę przepisał mi bromergon i luteinę na wyregulowanie okresu. Bromergon od 2 miesięcy biorę codziennie po jednej tabletce a dodatkowo w tym cyklu od 5-9 dc clomifen na wzrost pęcherzyków. w 14 dc lekarz na usg znalazł u mnie kilka pęcherzyków w czym dominujący 24 mm. tego samego dnia podał mi zastrzyk Pregnyl 10.000j. i miałam się zgłosić 16 dc na kąntrol czy pęcherzyk pękł. Nie miałam usg dopochwowego tylko te na brzuchu i lekarz stwierdził że widzi niewielkie ilości płynu w zatoce douglasa i podał mi zastrzyk pregnyl 5.000j i wieczorem kazał wziąć dopochwowo 2 tabletki luteiny. Brać ją 10 dni i jeśli miesiączka się nie pojawi w przewidywanym dniu zgłosić się do niego. i w związku z tym mam pytanie czy ten płyn w zatoczce douglasa oznacza ze owulacja już była, bo jeśli wezmę luteinę za wcześnie to ją zablokuje i w sumie jeśli owulacja była (czyli że pęcherzyk pękł) to po co znów zastrzyk z pregnylu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brzoskwinka14 0 Napisano Marzec 14, 2014 tak ten płyn oznacza że owulacja była i pęcherzyk pękł.nie wiem po co dał ci drugi zastrzyk,może był drugi duży pęcherzyk gotowy do pęknięcia i podał ci zastrzyk żeby pękł i ten drugi.nie powiedział dlaczego daje drugi raz zastrzyk? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 29, 2014 Cześć Dziewczyny ja się staram już od 2 lat i na nic się to zdaje już zaczynam bzikować z tego powodu bo człowiek się stara a tu nic nie wychodzi wiem że jestem zdrowa robiłam badania a tej ciąży ciągle brak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pomysłł 0 Napisano Kwiecień 17, 2014 Hej dziewczyny! Ja również jak Wy mam problem z zajściem w ciąże....Staramy sie od dobrych 2 lat i nic.... Okazało sie że mam niedoczynność tarczycy:-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach