Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość00978

okres?

Polecane posty

Gość gość00978

15 lutego kochałam sie z chłopakiem bez zabezpieczenia, stosunek przerywany. Nic sie nie wydarzyło.. a dzisiaj zauważyłam plamienie, już pare dni wcześniej bolał mnie brzuch a okres powinien być w okolicach 23-26, nie jest to za wcześnie na okres? 7 dni przed terminem?

Gość gość
Jesteś w ciąży.

Gość gość00978
proszę o poważne odpowiedzi, przecież jest możliwe aby okres był przed terminem prawda?

Gość gość
oczywiscie ze jest mozliwe aby okres byl wczesniej poprostu bedziesz miala krotszy cykl

Gość Justann
A Ty jesteś poważna? Seks przerywany metodą antykoncepcji? Internet masz. To czemu sobie nie poczytasz na ten temat? Czy jesteś w ciąży tego na razie nie wiadomo. Za tydzień, jesli nie dostaniesz okresu, zrób test ciążowy.

Gość gość00978
Tak wyszło .. Ale ja pytam czy jest możliwe Tydzień przed terminem dostać okres? Tylko to mnie zastanawia .. Nigdy nie miałam z takim wyprzedzeniem

Gość Justann
Możliwe, że masz okres, możliwe, że jesteś w ciąży i to plamienie implantacyjne.

Gość gość00978
Dziekuje za odpowiedźi.. ale mam dziwne przeczucia.. bo okres jest jakiś dziwny, nie taki obfity jak zwykle, aczkolwiek może nic sie nie dzieje a panukuje

Gość gość
też ostatnio dostałam okresu tydzień za wcześnie a cykle miałam od bardzo dawna regularne. Ja z tym idę do ginekologa bo mam jeszcze inne objawy więc co się dzieje.

Gość Justann
Za tydzień zrób test, jeśli nie dostaniesz miesiączki. Możesz zrobić z moczu, albo z krwi, przy czym ten z krwi jest bardziej wiarygodny. Beta HCG

Gość gość00978
Z pewnością zrobię. Oby to był tylko zbieg okoliczności. Bo brzuch zawsze przed okresem pare dni mnie pobolewa, tak jak teraz miałam, ale okres o ile to on jest, jest bardzo dziwny..

Gość gość
Ja też lecę na przerywanym (ale to głównie dlatego, że jeśli zajdę w ciążę, to nie będę się martwić z tego powodu) i zdarzyła mi się niedawno taka sytuacja: cykle mam zwykle 28-32 dni (choć zdarzały się akcje typu 40, 37 dni - zwykle w okresach wyjazdowych i stresowych). Aż tu jakiś czas temu dostałam okres po 20-stu dniach! Też był jakiś dziwny, ale zdecydowanie był to okres. Tak więc głowa do góry! :)

Gość gość
Jaka ciemnota, przed ejakulacją często dochodzi do wypływu nasienia, już w trakcie stosunku. Co z tego że nie spuścił się w ciebie po całości. Wystarczy jeden plemnik, czyż nie?

Gość gość00978
2014-02-18 13:09:09 [zgłoś do usunięcia] gość Ja też lecę na przerywanym (ale to głównie dlatego, że jeśli zajdę w ciążę, to nie będę się martwić z tego powodu) i zdarzyła mi się niedawno taka sytuacja: cykle mam zwykle 28-32 dni (choć zdarzały się akcje typu 40, 37 dni - zwykle w okresach wyjazdowych i stresowych). Aż tu jakiś czas temu dostałam okres po 20-stu dniach! Też był jakiś dziwny, ale zdecydowanie był to okres. Tak więc głowa do góry! usmiech.gif Dziękuj***ardzo, ten komentarz podniósł mnie na duchu :) co prawda mam teraz stresowy okres w swoim życiu :)

Gość gość00978
Oczywiście że wystarczy, ale jest bardzo małe prawdopodobieństwo.. Po prostu przejmuję sie bo w chwili uniesienia nie myśli się, a potem są konsekwencje. Ale mam nadzieje, że to tylko przyspieszony okres

Gość gość
W chwili uniesienia to bym nie wyjął, pcham zawsze po same jaja. Nie ma takiej siły co by mnie w tym momencie oderwała.

Gość gość00978
haha no aczkolwiek są mężczyźni co liczą sie z kobietą i nie robią czegoś wbrew woli :)

Gość gość
plamienie towarzyszące zapłodnieniu występuje niezwykle rzadko; jeżeli do tej pory miałaś regularne cykle i zawsze je miałaś to się nie przejmuj

Gość gość
Miałaś przesunięty cykl a co za tym idzie owulację, więc ciąża jest niemożliwa. Akurat tym nie musisz się martwić. Czasem dochodzi do takich przesunięć. Możesz ew wcześniej wykryć jakieś anomalie, obserwując swój cykl. Możesz sobie kupić np mikroskop owulacyjny. Poznasz lepiej swoje ciało :)