Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o porade w sprawie monitoringu

Polecane posty

Gość gość

Poradzcie... chciałabym sprawdzić na 100% czy mam owulacje. Czy musze iść do giną kilka razy? Czy wystarczy jak pójdę po spodziewanej owu (mam regularne cykle 28 dni) i wtedy lekarz stwierdzi na usg, że owu zaszła? Po tym płynie w zatoce np... Mój giną dużo bierze za wizytę i gdyby dało się to sprawdzić na jednej, byłoby super

Gość gość
monitoring polega na tym, że na podstawie kilkukrotnego usg sprawdza się, czy pęcherzyk prawidłowo rośnie i pęka, poza tym powinno się monitorowac przynajmniej 3 cykle żeby określić, czy owulacja jest prawidłowa, jednorazowe usg nic ci nie da

Gość gość
Ale chodziło mi o to, czy np na zwykłej wizycie giną może stwierdzić- jest pani po owulacji, bo widać to po płynie w zatoce douglasa czy jeszcze czymś innym. Byłam na wizycie w zeszłym miesiącu przed owulacja, byl pecherzyk

Gość gość
jasne, że moze stwierdzic, jeżeli trafisz w terminie, tylko pytanie- zalezy ci na ocenie prawidłowej owulacji, czy tylko na tym żeby ją potwierdzić? bo to jednak różnica, poza tym monitoring nie kosztuje tyle, co normalna wizyta, koszt jednego to około 50 zł, jeżeli twój lekarz bierze za monit tyle, co za wizytę, to niezły z niego zdzierca

Gość gość
Zależy mi tylko na tym, żeby ja potwierdzić. A w ciągu jakiego czasu od owu potwierdzmnie jej jest możliwe? 2-3 dni po może być czy za późno ?