Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile macie placone na godzine w pracy

Polecane posty

Gość gość

?

Gość gość
5zł

Gość gość
10 zł na rękę w prywatnym przedszkolu specjalnym

Gość poczciwa kobieta ze mnie
niewiele - obecnie 9 zł netto. wcześniej miałam ponad 2 razy tyle.

Gość gość
40 zł ale mam fach w ręku:-) :-) :-) geodetka kasa jest:-)

Gość gość
3 zł w tesco

Gość gość
Z tym tesco to zart? Jak ja chcialam tam isc do pracy, to na reke dawali 5 zl/godz. Teraz pracuje w innym markecie, wychodzi cos kolo 7 zl/godz.

Gość a od kiedy geodeci
tak dobrze zarabiają? ha ha ha :D owszem zdarza się i 1000zł za godzinę pracy, ale oni na ogół mają przeplatankę - w jednym miesiącu potrafią zarobić 8 czy 9 tysięcy a w następnym na ZUS brakuje... wiem bo prowadzę biuro rachunkowe i akurat mam 4 biura geodetów (w sumie rozliczam 11), więc bez przesady - nie powiedziałabym, że to taka super fucha. Ja mam ok. 110 zł na godzinę, no ale ja mam obecnie 17 lat doświadczenia i wieeeeleee kursów, no i wciąż się uczę. I uważam, że samodzielna księgowa - to dobry zawód.

Gość gość
45 zł plus premia (zwykle około 33-40%).

Gość gość
nie to nie zart

Gość gość
4 zł drogeria

Gość gość
Niemożliwe z tym tesco! moja mama pacowała tam kilka lat temu i miała miesięcznie ponad 1600zł netto. ja mam 8 zł - biuro rachunkowe, właśnie liczę że jak już będę księgową to będę zarabiała lepiej. póki co to na mnie zarabia szefowa :(

Gość gość
Średnio 80-100 zł/h ,własna działalność.

Gość gość
mozliwe tyle placa

Gość gość
120/h ale koniec swiata i rozlaka z domem

Gość gość
Mi wychodzi na rękę 70 z hakiem ale pracuję na umowę zlecenie i tylko trzy dni w tygodniu (po kilka godzin)

Gość gość
U nas do tesco juz dawno agencja pracy przyjmuje, wczesniej przyjmowal sam sklep, moja kolezanka sie zalapala wtedy i owszem-ma wiecej niz najnizsza krajowa ale sama mowila, ze nowe osoby teraz z agencji dostaja 7 zl brutto na godzine, co daje moze z 5 zl na reke.

Gość gość
Nikt nie płaci za godziny, ale za zrobioną pracę.

Gość gość
ja robię 2 pacjentów w godzinę-300 zł.

mi nie płacą na godzinę, ale podzieliłam pensję przez średnią liczbę godzin w miesiącu czyli 176h. I wyszła mi stawka godzinowa. Wiadomo w lutym byłoby to dużo więcej na godzinę, bo miesiąc krótki, w marcu mniej bo miesiąc długi, a pensja co miesiąc taka sama.

Gość agatka juz spi
30zl

ale skąd stawki 5 lub 3 złote? Przecież najniższa to 1680 zł brutto, czyli jakieś 1220 netto, a przy stawce 5 zł za godzinę i 176 h w miesiącu pensja wynosi 880 zł, a przy 3 zł daje 528 zł miesięcznie. TO NIE MOZLIWE, aby legalnie tyle ktoś płacił. Najniższa krajowa obowiązuje każdego pracodawcę.

Gość gość
Mozliwe, dostajac umowe na zlecenie. Do mnie wlasnie dzwonila agencja prowadzaca rekrutacje do marketu-oferowali wlasnie 7 zl BRUTTO na godzine.

no tak, ale w sytuacji kiedy pracujesz na umowę zlecenie a wykonujesz takie obowiązki jak "normalny" pracownik i praca ma charakter ciągły, to możesz wnioskować o uznanie tej umowy za stosunek pracy - wtedy sąd uznaje, że to była praca mająca charakter umowy o pracę i w takiej sytuacji obowiązuje najniższa krajowa. trzeba znać swoje prawa.

Gość gość
Poczciwa- ale ludzie pracują czasem na czarno jak nie mają wyjścia. A jak wiadomo- wtedy o godziwą stawkę trudno. Nawet na kafeterii często widać ile mamy gotowe są zapłacić za opiekę nad swoim dzieckiem :O Znajoma kilka lat temu pilnowała dzieciaków i właśnie taka beznadziejna kwota jej wychodziła

Gość gość
mozliwe w mojim miescie tesz 5 zl

Gość gość
Ja pracuje jako fryzjerka w dość dobrym salonie i mam 15/h netto :) plus napiwki

Gość gość
takie masz prawa ze jak ci nie pasuje to wypad mi proponowano za prace 4 zl za h zrezygnowalam ale znalezli sie tacy co zostali i bali sie nawet odezwac

No ale jeśli ktoś będzie się godził na taką stawkę to pracodawcy będą żerować. ja sama nie zarabiam jakoś extra ale za najniższą bym nie poszła. rzuciłam dobrze płatną pracę, teraz zarabiam mniej, ale mam mniej obowiązków i pracuję na miejscu. i jak odchodziłam z firmy, to wszyscy się dziwili, że decyduję się szukać pracy w swojej małej miejscowości, bo tam na pewno tylko najniższą będą płacili. a jednak nie, dostałam więcej, negocjowałam i się udało.

Gość gość
8zł netto...myslalam, że to dramat, ale z tego co piszecie to nie jest najgorzej...:O