Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Beta hcg pomoocy !

Polecane posty

Gość gość

czesc chcialam spytac czy beta hcg 314.3 mIU/ml pod koniec 6 tyg nie jest za mala ?

Gość gość
Na wydruku z wynikiem powinna mieć normy od ilu do ilu i na jaki tydzień ciazy to wskazuje.

Gość gość
z tego co pamiętam to ja miałam w 5tc koło 2 tysięcy.. hmm..

Gość gość
Ja miałam okolo 350 a po dwóch dniach okolo 750 więc nie ma reguły. Normy są bardzo duże

Gość gość
bo sie troche martwie czy cos czasem nie jest zle 7 tydzien zaczyna sie za dwa dni a norma najmniejsza na 7 tydz to 3 697 wiec bardzo sie martwie tym :(

Gość gość
Nie każde laboratorium ma takie same normy więc nie sugeruj się tym co tu piszą bo tylko nie potrzebnie będziesz się martwiła

Gość gość
Poziom bhgc przy pierwszy pomiarze jest praktycznie nieistotny, najwazniejszy jest jego przyrost po 48h na drugim pomiarze.

Gość gość
Nie martw się beta. widzialas bijace serduszko?

Gość gość
Ale czy ten wynik odpowiada 6 tygodniowi wg podanych norm?? Jeśli tak to się nie martw :) A jeśli ma Cie to uspokoić, to zbadaj przyrost po 48h. poza tym mogłaś mieć później owulację ;)

Gość gość
jeszcze nie bylam u ginekologa ale licząc od ostatniej @ jestem w 6 a juz prawie 7 tygodniu

Gość gość
to po prostu powtórz bete po 48 h i zobaczysz jaki przyrost,

Gość gość
bo najnizsza norma na 6tydz jest to 158 mIU /ml wiec moze jednak byc ok

Jak mogla widziec bijace serce skoro dopiero beta powyzej 1000 gwarantuje zobaczenie pecherzyka! A gdzie tam jeszcze do bijacego serca! Autorko - ja w 5 tyg. mialam bete 95 i obecnie jestem w 13 tyg. Sprawdz po 2 dniach jak beta przyrasta, bo jezeli min. 66% to jest ok.

Gość gość
ciąża może być młodsza! patrz na normy laboratorium

Gość gość
witam a mogłabym się dowiedzieć jakie miałyście objawy na początku ciąży? bo teraz boli Mnie głowa czuje jakbym miała iść wymiotować w dniu spodziewanej miesiączki nic nie wykryło. a 3 dni się spóźnia @

Gość gość
Nie pisz głupot ze przy 1000 ponieważ to nie regula ja z rana przed wizytą robiłam będę i była na poziomie ok 700 i widziałam pęcherzyk i cialko żółte na usg także beta 1000 to niecwyrocznia a tym bardziej ty Pani Madralinska

Zreszta tu chodzilo o bijace serce, ktorego przy becie 300 nie ma szans zobaczyc na usg.

Gość gość
Witam. Ja mam bete 1895 i jest to wg ostatniej miesiączki 7tydzien i 1 dzien. I dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam serduszko. Lekarz dziwił się na taką niską bete ale serduszko było. Ogólnie to beta przyrasta mi bardzo mało. zaczelam od 1431 po dwóch dniach 1616, a po 3 dniach 1895. I dodam ze serce pojawilo się dopiero przy 1895 bo miałam często usg i podejrzenie ciąży obumarłej. Dlatego wszystko jest możliwe :)

Gość gość
gosc z 14:33 Nie chcę Cię straszyć, ale miałam podobnie i w 11 tyg ciąża przestała się rozwijać.