Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna1878

Co robic aby lakier nie odpryskiwał?

Polecane posty

Gość Dziewczyna1878

Mam taki mały kłopot, nie często maluje sobie paznokcie, ale jak juz pomaluje to nawet w ten sam dzien po kilku godzinach mi odpryskuje, czy jest jakis sposob aby chociaz te 2-3 sie trzymał lakier?

Gość gość
Najpierw przetrzyj paznokcie wacikiem nawilżonym w alkocholu kosmetycznym. Szybko wyschnie i zetrze wszelkie pozostałości z kremów do rąk, tłuszczu itp z paznoki. Następnie pomaluj cienką warstwę bezbarwnym lakierem, zostaw do wyschnięcia, po czym pomalować kolorem jaki lubisz, niech wyschnie, na koniec pomaluj ponownie jedną warstwą bezbarwym lakierem. Ostani ruch przy malowaniu każdego paznokcia, bezbarwnym lakierem, pociągnij bezbarwny lakier pędzelkiem w poprzek paznokcia na samym jego koniuszku. Nie będzie się łuszyczył. Ja tak robię i lakier trzyma się 2 tygodnie bez domalowywania czy odprysków.

Gość gość
kup sobie taki drobniutki papier ścierny i poszlifuj paznokcie, to będą takie mini ryski i będzie się dobrze trzymał

Gość gość
Z doświadczenia wiem, że niewiele pomaga na to, żeby lakier po kilku dniach nie odryskiwał. Zainwestuj w dobrą bazę pod i na lakier to raz, dwa wszelkie prace domowe wykonuj w rękawicach. Mnie kazdy lakier trzyma się 3-4dni i nigdy dłużej.

Gość gość
kup sobie lepszy lakier przeważnie te tansze tak odpryskują za kilka /kilkanaście zł

Gość gość
bo ja tez kiedyś kupowałam jakies g******e lakiery, tanie to za dzien lakier odpryskiwał ,a to nie ma sensu, teraz kupuje taki po 30 zł albo wiecej wbrew pozorom sie to opłaca bo przeważnie takie lakiery są też trwalsze , polecam sally hansen

Gość gość
Nie zgadzam się z tym , że tylko drogie lakiery trzymaja sie długo. Uzywam i takich i takich i żaden nie wytrzymuje u mnie dłużej niż 4 dni. Mam i tanie Wibo , ale też Essie, OPI i jest tak samo.

Gość gość
no może są i drogie i mało trwałe do tego ,ale są też droższe i trwalsze. albo rób sobie manicure hybrydowy on sie dlugo trzyma

mnie już tez to odpryskiwanie wkurzało wiec kupiłam sobie zestaw do hybrydowego manicure i jest super. na allegro są fajne zestawy z lampa, tymi wszystkimi produktami potrzebnymi i lakierami. mi już się to trzyma 9 dzień bez najmniejszego odprysku.

Gość gość
miss sporty

Gość gość
Hmmm...odnośnie lamp do paznokci, ostatnio był komunikat że one są promieniotwórcze i od dłuższego użycia można dostać melanomę. Paznokci niepowinno się ściera* papierkiem ściernym. Osłabia się tym płytkę paznokcia po czym paznokcie robią się łamliwe.

Gość Dziewczyna1878
Ja mam lakiery z maybeline new york, i teraz zaczelam uzywac utwardzacza do lakieru, wiec moze przetrzyma mi z 3 dni. W rekawiczkach jest strasznie niewygodnie