Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spedycje

praca w firmie transportowej

Polecane posty

Gość spedycje

Witajcie, Mieszkam za granica 10 lat jezyk Angielski mam zaawansowany. Rowniez zrobilam CPC dla menagera (certificate of professional competence) i 2 lata doswiadczenia. Jakie wymogi trzeba spelniac aby pracowac jako spedytor w Polsce? Planujemy za 3 lata z mezem wrocic i wlasnie chcialabym w tej branzy znalezc prace.

Gość aona
znać angielski przede wszystkim

Gość spedycje
Jezyk Angielkski mam zaawansowany - ale czy ja musze ukonczyc jakas szkole np. studia - logistyke ?

Gość gość
chcesz krajówkę robic czy miedzynarodówke?

Gość spedycje
Miedzynarodowe.

Gość spedycje
Chce sie dowiedziec czy potrzebuje ukonczyc jakas szkole aby w tej branzy pracowac. Mam listy z pochwala od szefa i referencje. Mam Freight and international CPC - czy oni biora to pod uwage ?

Gość gość
musisz po pierwsze zrobić licencję. A po drugie musisz dać zabezpieczenie-nieruchomość bądź kasa na koncie. 100tys. Dodatkowo musisz wiedzieć skąd wziął przewośników. Jeśli z giełdy trans albo timo to musisz dostać referencje od kilku firm-a z tym jest niekiedy problem

Gość spedycje
Tak tyle ,ze ja chce pracowac w firmie dla kogos . Ja nie chce zakladac swojej - nie teraz. Wiem z czym sie wiaze zakladanie swojej firmy , bo moj tato zalozyl.

Gość gość
wymogi? najlepiej własna baza przewoźników, brak życia osobistego, odbieranie tel 24/7, i chcęć przewartościowania zycia dla 2500zł

Gość spedycje
Posluchajcie - ja juz jestem spedytorem w jednej z form w Angli. Wiem na czym ta praca polega. Tak jak napisalam w temacie , chcemy z mezem wrocic do Polski i chce sie dowiedziec jakie papiery musze miec aby pracowac w firmie transportowej ? Czy musze ukonczyc logistyke ? Czy wystarczy tylko doswiadczenie i miedzynarodowy licenciat ?

Gość gość
ale czytać ze zrozumieniem nie umiesz...:-o

Gość gość
nic nie musisz mieć. Te papiery co masz plus referencje wystarczą

Gość spedycje
to raczej Ty nie umiesz. Od samego poczatku pisze ,ze interesuje mnie pracowanie dla kogos a nie zakladanie wlasnej firmy. Po za tym mam juz licencje miedzynarodowa i Angielski zaawanasowany. Od samego poczatku pytam sie czy aby zostac SPEDYTOREM W POLSCE MUSZE UKONCZYC LOGISTYKE ? czy wystarczy tylko ten licencjat i doswiadczenie ?

Gość spedycje
Dziekuje gosciu za Twoja odpowiedz. Krotka ale konkretna :)

Gość gość
proszę bardzo. Sam zajmuję się transportem

Gość gość
To zależy od ewentualnego przyszłego pracodawcy, jeżeli będzie się upierał, że musisz mieć doktorat z transportu międzynarodowego no to trudno, ale wg mnie wykształcenie i doświadczenie, które posiadasz w 100% wystarczy aby próbować znaleźć pracę jako spedytor. Ja osobiście pracowałem jako spedytor w trakcie studiów, czyli da się :)

Gość gość
a jeśli chodzi o licencję,to ciebie niedotyczy. Dotyczy przewoźnika

Gość gość
spedycja również musi mieć licencję

Gość gość
wystarczy

Gość gość
człowieku tu jest polska tu się nie zarabia :)

Gość spedycje
Dziekuje wam bardzo. Z tego co wiem to trzeba miec licenciat. Doswiadczenia mam dopiero 2 lata ale my i tak planujemy wrocic za 3 wiec 5 lat juz bede miala. Polska -Polska - wiem ,ze finansowo damy rade dla chcacego nic trudnego.

Gość gość
Ja sporo na ten temat czytałem i jedną z firm, która jest warta uwagi jest chyba fm logistic, bowiem na forum http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,2867 mają bardzo dobre opinie.