Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwoj dziecka na preparatach mlekozastepczych

Polecane posty

Gość gość

Jak sie rozwijaly Wasze dzieci z alergią na preparatach mlekozastępczych typu nutramigen, bebilon pepti i innych?

Gość gość
normalnie a jak mialy sie rozwijac ? nie wiem o co pytasz

Gość gość
czytałam, że dzieci wolniej się rozwijają. Chodzi mi o to czy były jakieś problemy typu późne siadanie, raczkowanie, chodzenie, kiedy ząbki wyszły i czy był z nimi problem? I czy te preparaty mają na to wpływ? Jeszcze słyszałam opinie koleżanki, której pediatra w ostateczności zalecała preparat mlekozastępczy bo jak stwierdziła boi się o późniejszy rozwój dziecka. Dlatego pytam. I jakie konkretnie mleka piły Wasze dzieci?

Gość gość
Odważna jesteś :D Zaraz się zleca idealne mamusie i nazwą Cię wyrodną matką :D

Gość Little M
Normalnie. A jaki wpływ na rozwój ma preparat mlekozastępczy?

Gość gość
A nie lepiej zapytać o to lekarza pediatrę? A po drugie, a nawet jeśli są jakieś "opóźnienia" w co wątpię, to będziesz dawać dziecku mleko na które jest uczulone??

Gość gość
pierwszy syn pil chwile tylko nutramigen, ostatecznie zywiony byl Isomilem. Pozno usiadl, bardzo wczesnie raczkowal okolo 7 miesiaca , zaczal chodzic na roczek.Mowil calymi zdaniami na 2 latka. Drugi syn od urodzenia do 6 miesiaca byl na mleku sojowym o czym sama zadecydowalam.Pozniej wrocilam do normalnego mleka, wszystkie objawy alergii zanikły. Rozwija sie tak samo normalnie jak pierwszy. To jakies bajki z tym opoznionym rozwojem

Gość gość
Moja mala jest na bebilon pepti od trzech miesięcy. Teraz ma 5,5, rozwija sue pięknie. przewraca sie z brzucha na plecy i odwrotnie. Wyciąga rączki jak chce zeby ja wziac, ma dwa zabki. Nie widzę zeby jakoś odbiegała od swoich rówieśników. Myślę ze rozwija sie normalnie. A tak z innej beczki to w życiu nie slyszalam zeby dzieci na preparatach mlekozastepczych wolniej sie rozwijaly.,

Gość Little M
Moja Córka praktycznie od początku jest na bebilonie pepti. Teraz ma 7 miesięcy. Jak miała pół roku zaczęła mówić pierwsze słowa i zaczęła raczkować i siadać. Teraz już powoli wstaje.

Gość gość
dużo szybciej rozwijała się od większości rówieśników i szybciej dostała okres podejrzewam, że przez preparat zastępczy z soi.

Gość gość
Moj byl na pepti co prawda dopiero od 6 miesiaca życia bo wcześniej karmiłam piersią. Nie zauważyłam żeby gorzej się rozwijał. Raczkowal jak mial 8 miesięcy. Chodzic zaczął tydzień przed pierwszymi urodzinami. Teraz ma 16 miesięcy i ma 16 zębów. Myślę że rozwój nie zależy od tego czy dziecko jest na mleku zwyklym czy preparacie mlekozastepczym. A jeśli ma alergie to nie ma nad czym myśleć tylko podac mleko które dziecku nie szkodzi.

Gość gość
dziekuje za odpowiedzi. Oczywiscie ze nie podalabym dziecku mleka na ktore jest uczulone. Pytam tylko bo wszyscy w okol strasza mnie poznym rozwojem bo dziecko nie pije mleka tylko jakis preparat mlekozastepczy i pewnie bedzie miala problemy z zabkami i opoznieniem w rozwoju

Gość gość
Mój syn był na Nutramigenie od 7 tyg. życia, dziś ma 3 lata i 2 miesiace i jest chłop jak dąb.Rozwój fizyczny jak intelektualny tak jak u rówieśników.