Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwona8413

brązowe plamienie a luteina

Polecane posty

Witam wszystkich mam pytanie staramy się z mężem o dziecko ginekolog stwierdził brak jajeczkowania kazał brać luteinę dopochwowo 3x1 i Glaucophage 750 po kolacji. Dostałam plamienia koloru brązowo-kawowego martwię się pomóżcie czy to coś złego???Wizytę mam dopiero 10 dniu cyklu a jestem teraz w 23 dniu pomóżcie....

Gość gość
brązowe plamienia sa często oznaką niedomagania lutealnego. Ja na twoim miejscu odłożyłabym starania na przynajmniej 3 miesiące bo przy niedomaganiu lutealnemu można nie utrzymać ciąży. Ale z kolei luteina którą bierzesz jest też na podtrzymanie ciąży. Najlepsze rady to zadbaj o odpoczynek, sen i o właściwe odżywianie, warto wzbogacić dietę w witaminy, szczególnie magnez. Czasami właśnie brak tych czynników powoduje objawy o których piszesz i dbanie o siebie wystarcza i poprawia się bez leków. Dla pocieszenia ci powiem że to że lekarz powiedział ci że brak jajeczkowania to nie oznacza wcale że nie jajeczkujesz wcale. Pewnie nie chodzisz do niego parę razy w miesiącu i nie robisz sobie co miesiąc monitoringu ani badań hormonalnych bo tylko na tej podstawie mógłby stwierdzić. Albo na podstawie codziennego pomiaru temperatury ale to już trzeba więcej inicjatywy ze strony kobiety. jeśli lekarz trafił na jeden cykl bez owulacji to jeszcze nic nie znaczy bo taki cykl może sie trafić raz na jakiś czas, zwłaszcza jak sa stresy, brak odpoczynku czy choroba.

Gość gość
Problem jest w tym iż po badaniu w 11 dniu cyklu stwierdził brak pęcherzyka w 13dc stwierdził że pęcherzyk ma 17 milimetrów ale jest jeszcze za mały.Pojechaliśmy 17 dnia cyklu nie widział wcale stwierdził że się wchłonął dał luteinę,glaucophage i kazał 10 dnia cyklu przyjechać na usg.Tylko że martwię się bo niestety lekarz do którego jezdzimy jest 50 km od naszego zamieszkania i nie mam kontaktu z nim na co dzień aby sprawdzić co się ewentualnie dzieje

Gość gość
no właśnie. Jedna taka sytuacja nic nie znaczy. zdarza się.

Gość gość
odkupie luteine marysiakaminska@yahoo.com

Gość gość

Gość gość

Gość gość
przy yahoo nie ma spacji pisane jako jeden ciąg, nie wiem dlaczego przy postach to dzieli