Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plucie jedzeniem przez dziecko ,jak oduczyc?

Polecane posty

Gość gość

Mala ma zaraz na dniach 14 mies. od nie dawna zaczęła z dnia na dzień pluć jedzeniem , wcześniej tego nie robiła Co włoży do ust to robi ustami prrrprprrrrri wszystko jest oplute wokół niej,ja tez, dziecko tez, podłoga i jadaczek tez. Macie jakieś rady na malucha? gdyby to byl 3 latek to mysle ,ze łatwiej byłoby mi do niej dotrzeć, ukarać , a cóż takim malcem robic? Przyjaciolka ,która ma już odchowane dorosle dzieci mówiła, abym ją łyżka drewniana w łapke uderzała za każdym razem kiedy zaczyna fontannę z buzi robic , bo ona swoje tak "karcila" za plucie jak miały 10 miesięcy i chwaliła sobie dodając,że wystarczyło później już łyżkę pokazać i wiedziały o co chodzi nawet jeszcze nie mając roku, ale dla mnie to jest zbyt prowincjonalna metoda na roczniaka . Takiego malucha nawet nie wiem jak karac, bo widzę ,ze ona pluje i w złości i kiedy głupawka ją bierze a nakarmić jakoś trzeba :/ Dzisiaj rano kiedy obróciłam się po ścierkę zwaliła miseczkę za jadaczek , bacznie się przyglądając jak to się rozpryslo i na mnie z zaciekawieniem zerkając

Gość gość
????

Gość gość
Ja to bym po pierwszym wypluciu zabierała talerz z jedzeniem i nie dała nic do następnego posiłku . A swoją drogą to wydaje mi się że prosi się o klapsa albo sprawdza granice ile jej wolno .

Gość gość
słuchaj, to jest roczne dziecko a nie 3-4 letnie gdzie wtedy można zabrać jedzenie i nic nie dawac przez kolejnych 5 godzin. Roczniaka inaczej się dietuje Jak nic nie przełknie i zacznie pluć a ja jej wezmę jedzenie nie dając obiadu to po jakimś czasie koszmar mi będzie z głodu wywijać ,jak do samego wieczora będzie tylko o sniadaniu :/

Gość gość
gdyby była głodna to by jadła a nie pluła ? Rób jak uważasz i rozpieszczaj "roczniaka"

Gość gość
Ja to Ci proponuje biegać za nią z łyżeczką bo w końcu zaledwie rok wtedy będziesz raz w tyg. mieszkanie malowała:)

Gość połmózgi
co to jest jadaczek???

A ja bym nie zwracała nadmiernej uwagi :) można posadzić w miejscu gdzie się wyprycha do woli i się znudzi :) Co to za atrakcja skoro żadnego aplauzu nie będzie

Gość gość
Nie wiesz co to jest Jadak dziecięcy? to pomyśl A roczniak jest taki ,ze teraz dla zabawy czy w nerwach będzie pluc a po po, godzinie czy godzinie będzie glodna i się będzie drzec

Gość gość
pólmózgi doprawdy do tej pory nie domyśliłeś się co to jest jadaczek ,w którym roczne dziecko je? no to masz zagwozdkę do końca życia

Gość gość
to co ja mam robić w takich sytuacjach?

Gość półmózgi
tak jak myślałam, mieszkacie pewnie w jakiejś zapadłej dziurze i jecie drewnianymi łyżkami ziemniaki z glinianej michy :D

Gość gość
Ja swojego dziecka nie mam, tzn mam w drodze :) jestem w 8 miesiącu ciąży, ale wcześniej zajmowałam się takim małym brzdącem i uwierz mi, że nawet 8 miesięczne dziecko rozumie co się do niego mówi..zauważyłam to u tego dziecka nie raz..co robiłam gdy pluł ? Gdy zrobił to raz mówiłam stanowczo: "NIE ! TAK NIE WOLNO", gdy to powtarzał znowu, znów mówiłam "NIE ! " gdy to nie działało zabierałam jedzenie i tyle..dawałam mu dopiero następny posiłek..ale możesz mówić słodkim głosem: "kochanie wolno" tylko zdecydowanie mocne NIE ! patrz wtedy dziecku w oczy lub w twarz i nie uśmiechaj się, miej poważną minę..Kubuś, którym się zajmowałam szybko się nauczył żeby nie pluć, a kiedy to robił wystarczyło powiedzieć nie :) i przestawał

Gość gość
jak nie potrafisz udzielić jakiejkolwiek rady to po co się wypowiadasz nie wnosząc nic na temat??

Gość gość
moja tez tak robila

Gość gość
chyba przy każdym problemie wychowawczym pomaga KONSEKWENCJA inaczej dziecko zakoduje sobie że to świetna zabawa zrzucać miskę z jedzeniem i prychać podczas karmienia

Gość gość
Autorko pisząc "jadaczek " masz na myśli krzesło do karmienia ?

Gość gość
Miałam ten sam problem z moim 10 mc synkiem ale to było spowodowane wychodzącymi zębami. Starałam się odwrócić jego uwagę i jak zapominał że musi pluć to zjadał :D