Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polacy nie ma pieniędzy na wasze leczenie ale BEDZIEMY leczyć ukraińców !!

Polecane posty

Gość gość

ukraińskich wichrzycieli i potomków UPA ... bedzie naszych oprawcow leczyc, kosztem naszych podatków , a nasze dzieci niech umierają, nasi dziadkowie niech umierają na raka, na kobiety i porody ciecia cesarskie nie ma pieniedzy ale leczmy ukraincow!

Gość ddfzhhdhd
gorzej ukraincy maja miec ufundowane kilkadziesiat tytsiecy stypendiow aby mogli zyc i studiowac w pl k***a niech w*********ja potomkowie upa z pl!!!!!!!!

Gość gość
bo tak będzie k***a

Gość gość
a po cięzkiego uja nam tu jeszcze obcy ukraińcy jakbyśmy swoich nie mieli we wrocławiu np?!!

Gość gość
Zgadzam się z Wami.

Gość gość
Żałujesz pomiocie pieniędzy na Ukraińców, ale pewnie chciał(a)być, by in-vitro było refundowane! Do puszki Owsiaka pewnie też wrzucasz pieniążki, a on je kradnie. I nie nazywajcie Ukraińców potomkami UPA, bo oni nawet nie mają pojęcia czym UPA się zajmowała.

Gość gość
Pieprzcie się debilowate ksenofoby! Jak od Anglików to ciągnięcie pieniądze ile wlezie, a później macie pretensje do Camerona, złodzieje. Wypad z Anglii Polaczki. Mieszkam tam i wstyd mi za Was.

Gość gość
Polska powinna sie zachowywac asertywnie, tymbardziej ze dla Polakow brakuje pieniedzy. Powinna myslec przede wszystkim o sobie a nie na sile szukac przyjaciol, ktorzy wbija noz w plecy jak przyjdzie co do czego.

Gość gość
Dlaczego uważasz, że wbiją Polakom nóż w plecy? Osądzasz ich wg siebie? Pewnie sama wypięłaś się na ludzi, którzy Ci pomogli i myślisz, że cały świat taki jest. Otóż nie - w taki sposób to tylko Polacy się zachowują.

Gość gość
Ksenofoby-srenofoby, UPA-srupa-wielka kupa... i nie zmienia to faktu, że w Polsce rodzice żebrzą o pieniądze na chore dzieci, zbierają na konta fundacji po marnych groszach, ludzie nie są przyjmowani w nagłych przypadkach do szpitali, bo jak nie ten okręg, to nie ta kasa chorych, umierają w karetkach, które króżą od szpitala do szpitala, kobiety rodzą martwe dzieci siłami natury, bo odmawia im się cesarskiego cięcia lub olewa, gdy wymagają właściwej opieki zdrowotnej, aby dziecko przeżyło w łonie, umierają ludzie wymagający przeszczepu, bo nie ma organów tylko dlatego, że Polska nie stara się o dołączenie do Eurotransplantu... Czy to nie jest powód, aby najpierw zająć się ludźmi w naszym kraju???!!! Nasze dzieci umierają, a my będziemy leczyć ukraińców? Wybaczcie!

Gość gość
Ukrainie to niech Rosja pomaga, tam bogaczy nie brakuje. Polska jest w UE wiec czyms normalnym jest leczenie w krajach Wspolnoty (chociaz i z tym sa problemy).

Gość gość
Zaden narod nie pomaga innemu jesli go to obciaza. A Polacy w Anglii stymuluja rozwoj gospodarczy, jakby tylko kradli to juz by ich tam nie bylo

Gość gość
Poza tym wiekszosc Polakow wroci jak sie dorobia lub skonczy sie praca. Co Ukraincy zrobili dla nas?

Gość gość
Poza tym Anglia ma dlug wzg. Polski to Polacy wygrali bitwe o Anglie

Nooo ale trochę to niesprawiedliwe co piszecie :o jednak Polacy też dostawali kiedyś pomoc, poza tym zawsze są obozy dla uchodźców...a co do studiów to np moja koleżanka studiuje w Anglii bo dostała stypendium i wszystko ma opłacone, jej rodzina nie finansuje jej na pewno...pewnie że jest bardzo zdolna, ale stypendium dostała dlatego że jest z zadupia zwanego Pl i mają niski dochód na rodzinę...w Pl by nie dostała bo jedynaczka i oboje rodzice pracują, a że za 1200 nieważne...

Gość gość
Pomoc ?! Jaka pomoc? Nam nie potrzebna byla pomoc, wystarczyloby zeby Polska odzyskala po wojnie to co Niemcy ukradli. Wywiezli mase pieniedzy. Nie zapalcili zadnej rekompensaty. Dzieki Stalinowi nic nie dostalismy.

Gość gość
Niech im wujek Stalin pomaga

Gość gość
lepsi ukraińcy niż pakistańcy czy inne araby siorbiące socjal na maksa

Gość wfgjh
19.02.14 gość napisał: ""Żałujesz pomiocie pieniędzy na Ukraińców, ale pewnie chciał(a)być, by in-vitro było refundowane! Do puszki Owsiaka pewnie też wrzucasz pieniążki, a on je kradnie. .""""""""" tak, chcę żeby invitro było refundowane, bo niepłodność to choroba cywilizacyjna dlaczego ma być łożone z moich podatków na szpitale odwykowe dla alkoholików i narkomanów w mojej miejscowości jest odszykowany, nowoczesny budynek dla alkoholików, niby odwyk a więcej tam wychlają wódy niż w domu Owsiak? daję kasę na WOŚP i dawała będę, bo moje dziecko uratowano dzięki temu to co on "ukradnie" to mnie nie obchodzi bo w Polsce każdy w swojej pracy z czegoś korzysta może nie?? możesz założyć fundację i organizować takie akcje, każdemu wolno

Gość mafiks
Oni doskonale wiedzą co UPA wyprawiało z Polakami i innymi narodowosciami i są jeszcze z tego dumni. Miałam okazje poznac ich wielu i większość mi wbiła nóż w plecy najpierw udając przyjaciół. tego leczenia nie rozumiem :( bo oni składek nie płacą na nasz ZUS.

Gość stefka z muchą
Jak ma owsik wspierać upadlińców to nie dam ani grosza ani teraz ani nigdy , już wystarczy ,że ze swoją żoną dzięki orkiestrze się urządzili ale pomoc dla ukrów popierających upa i banderę razem z szuchewyczem to przegięcie.Lizodup niech jedzie na majdan w kijowie czy ch wie gdzie jeszcze. To ,że z naszej kasy pomaga się banderowskim pomiotom(poczytajcie o co naprawdę w ich wojnie chodzi) to mnie trafia , ja stoję w kolejkach a jak muszę to bólę prywatnie, Płacę podatki i składki a na wydawanie tym chamom z upainy to mnie nikt się nie pytał o pozwolenie. Zdrajcy k....

Gość gość wkurzony
wrzucił to ktoś a fejsa , ale mnie w*******o a jeszcze bardziej to ,że nas Polaków nikt się o zdanie nie zapytał

Gość gość
Zgadzam się po części z różnymi opiniami. Nie ma pieniędzy na leczenie Polaków np. jaskra, zaćma. Nie ma pieniędzy na wózki inwalidzkie i protezy rąk czy nóg, Wielu ludzi żyje w biedzie. Ukraińcy wiedzą bardzo dobrze czym była UPA . Ściąga się ludzi do studiowania, bo mamy niż demograficzny. Część później wyjedzie na zachód inni zostaną w Polsce. To się zdziwią jak po studiach będą pracowali za stawki mniejsze niż mieli stypendia na studiach. Stypendia te są wyższe niż np. emerytury z KRUSU te najniższe, a tak krytykują ludzie KRUS zapominając, że Ci ludzie przez kilkadziesiąt lat uczciwie pracowali i płacili składki. Czy będzie pożytek z powszechnego studiowania w Polsce zarówno Polaków jak i Ukraińców?.