Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sense

co robić

Polecane posty

Gość sense

Witam... Jestem tu po raz pierwszy. Piszę, bo nie mam nikogo z kim mogłabym pogadać na temat seksu w moim związku. No właśnie... Jestem z facetem 9 lat, ślub we wrześniu. Różnie bywało między nami, ale przenigdy nie straciłam pewności, że facet pragnie mnie do szaleństwa. Taka już jestem, że nie przejmowałam inicjatywy, to on inicjował zbliżenia, było mi z nim dobrze. W ciągu ostatnich miesięcy wiele w moim życiu się pozmieniało, niestety na gorsze i tylko przy nim czułam się bezpiecznie, więc ,,otworzyłam się" a może nawet obudziła sie we mnie kobieta. Zaczęłam okazywać, jak mi dobrze, nie bałam się eksperymentów, polubiłam swoje ciało (schudłam troszkę), nawet moja fizyczna kondycja w tych sprawach okazała się nieoceniona. I trzy tygodnie temu... Skończyło się przytulanie, kiedy pokazuję że chciałabym jeszcze raz, patrzy na mnie dziwnie, ma wyraźnie mniejszą ochotę na seks... jestem zdezorientowana i strasznie zawiedziona, bo jemu, jeśli chodzi o ,,te sprawy" niczego przy mnie nie brakowało. Tylko raz powiedziałam mu co czuje, on stwierdził, że jest ostatnio bardzo zmęczony i nie może tak często. Czy ja mam się wyrzec swoich pragnień? Co robić?

Gość gość
Proponował bym znaleźć sobie kogoś jako odskocznie :)

Gość gość
znajdz sobie kochanka:x:D

Gość sense
Niestety, ja z tych uczciwych, nie robię drugiemu co mnie niemiłe. Kocham, wydawało mi się, że jestem kochana, szlag mnie trafia, że ta sfera naszego życia popada w ruinę, a ja nie wiem co robić...

Gość gość
To tkwij w tym i zadowalaj się sama nie będzie zdrady.

Gość gość
no to wibratorek :] Kobieta około 30zawsze ma wieksze potrzeby, trzeabyło mu nie mówic, mysli ze CI nie sprosta, temu nie chce cie posuwac:]

...nie ma tragedii póki co nie wzięliście ślubu, nie dziw się tez zbytnio facetowi jeżeli przywykł do tego co było, widać to mu odpowiadało ...to Ty się zmieniłaś, wiem że nie jeden by się na taką zmianę ucieszył, jednak jak widać nie on ...zdaję sobie sprawę że to przykre, ale tak już jest. Najczęściej do ślubu każdy się stara i często robi coś co mu nie odpowiada a już po ślubie się odechciewa ... ...jeżeli ta twoja zmiana to coś stałego, to jeżeli to pociągniesz to im dalej tym będzie gorzej, może trzeba się rozstać zanim będzie za późno ?

Gość sense
Jakoś sobie radzę z przeżywaniem uniesień...czy facet nie powinien być zadowolony, że jego kobieta się ,,obudziła" i może być naprawdę dobrze obojgu ? Tysiące myśli w głowie i ta jedna, że znaczę mniej niż przypuszczałam...

Gość sense
Też mi to przyszło na myśl, że boi się, że się n ie sprawdzi, ale czy taka obawa jest możliwa skoro jesteśmy tak długo razem?

...nie traktuj tego jakbyś znaczyła mniej niż myślisz ... to nie jest nic przeciwko Tobie ...tak samo mu na tobie zależy jak zależało, znaczysz tyle samo ile znaczyłaś, tylko nagle jesteś kimś "innym" (w tej sferze), o innych, większych potrzebach, może obawia się że nie sprosta, tworzy się pewien "nacisk" ...

Gość gość
mezczyzna trac pewnosc siebie, kiedy po stosunku, kobieta mówi mu "mam mało, chcę wiecej" Boi się ze znów nie sporosta. Poruszyłas jego ego

Gość sense
Jakkolwiek to zabrzmi, pożądanie, pragnienie, seksualna przynależność była podstawą naszego związku. Nigdy tego sobie nawzajem nie mówiliśmy, ale szczególnie łączył nas seks. I nie chodzi tu, że się parzyliśmy jak króliki (nawet razem nie mieszkamy), po prostu czułam, że ta sfera jest niezmiennie ważna. Teraz ciężko jest sobie coś wytłumaczyć...

Gość gość58
jeżeli nie dzieje się coś na zewnątrz (ktoś go interesuje) a sex zawsze była dla was ważny to jedyne co przychodzi mi do głowy to właśnie jego obawa że się nie będzie przy tobie wyrabiał po tej zmianie. Jeżeli łączy Was silna więź emocjonalna a Ty nie będziesz naciskała to moze rozmowy pomogą ...

Gość gość
ale uderzyłaś w jego ego, Najczulszy punkt faceta.. no musi mu przejść nic nie zrobisz. Wywołałas u niego blokade psychiczna! W jego umyśle teraz jest coś takiego, co sprawia ze jego libido maleje.. Kazdy facet chce być ogierem (no dobrza prawie każdy) . Meżczyzne trzeba czasem dowartościowac:-/ Sama mam ten sam problem z mężem, chce wiecej niż on, ale kiedy zbyt mocno nasisakam on ucieka i odmawia.. Czasem mam uczucie ze ma mnie dosć:-/ Zaproponuj mu jakąś dziwną zabawę..

Gość sense
Hmm , rozumiem, o co chodzi z tym ego.... Ale - chciał, żebym ,,czasem się na niego rzuciła" - proszę bardzo. Chciał, żebym czasem wybrała pozycję, w której trzeba się nagimnastykować (ja oczywiście)- nie ma sprawy. Więc skoro ma, czego chciał, to czemu tego nie chce? No dla mnie bez sensu. a

...sama napisałaś "chciał abym czasem..." czasem, a nie ciągle :) zrozum, taka nagła zmiana uległej w łóżku kobiety która spełnia życzenia i kocha się kiedy on ma ochotę, w wampa który sam zaczyna inicjować sex i ma w nim wymagania może zszokować faceta ... poznał i był z kimś zupełnie innym pod tym względem :)

Gość k43
Stracił "króliczka", niektórzy faceci tak mają :( widocznie lubi zdobywać, a nie otrzymać na tacy.