Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Feministki dyskryminują kobiety z niższych warstw społecznych

Polecane posty

Gość gość
A dla mnie feministki to tępe baby, które nie maja zajęcia i robią cos co się i tak nikomu nie przyda. Jestem konserwatywna nie jestem zagorzałą feministką a nie przeszkadza mi to w głoszeniu moich poglądów i szerzeniu propagandy.

Gość gość
feministki sa bardzo madre

Gość gość
racja

Gość gość
ale wiekszosc bab jest durna bo ich nie slucha

Gość gość
jedna jest madra Walcząca amerykańska feministka ostrzega, że gender, ignorowanie różnic między mężczyznami i kobietami prowadzi do zagłady Zachodniej cywilizacji. Camille Paglia,nowy ruch zwany genderyzmem, mający niwelować różnice między kobietami a mężczyznami, prowadzi do cywilizacyjnej katastrofy. „Na naszych oczach cywilizacja popełnia samobójstwo – mówi Pagilia w rozmowie z Wall Street Journal. „Jeżeli cywilizacja od początku byłaby w rękach kobiet, to dalej mieszkalibyśmy w glinianych chatach

Gość gość
Genderyzm przenikający do wszystkich już niemal dziedzin nauki i życia akademickiego, jest tak naprawdę systemowym zastraszaniem mężczyzn. Uczeniem ich, że nie mogą mówić tego co myślą o kobietach, nigdy nie mogą odsłaniać się ze swoimi uczuciami, pociągiem seksualnym. To akademie seksualnego zakłamania – pisze Paglia i buntuje się przeciwko masowemu trendowi przepuszczania wszystkich mężczyzn przez uczelnie z których wychodzą jak karykatury mężczyzn. Jakieś narcystyczne, zastraszone, uległe kobietom, pozbawione kreatywności i charakteru kreatury. Polityczna poprawność, terror równouprawnienia i zagłuszanie pociągu seksualnego, powodują, że większość mężczyzn wychowuje się bez wzorców osobowych. Męskość jest czymś zakazanym, wyśmianym i uznanym za objaw prymitywizmu. W rezultacie Zachodniej kulturze, biznesowi, polityce brakuje odwagi, walecznośc****aglia twierdzi, że kobiety Zachodu tworzą sobie w ten sposób aseptyczny świat, skansen dobrobytu. Bronią systemu który ma chronić ich burżuazyjny styl życia.

Gość gość
feministki to najmadrzejsze kobiety na swiecie

Gość gość
racja

Gość gość
tylko gender i feminizm moga ocalic swiat

Gość gość
feministki moga mi naskoczyc ogolnie, nie maja zadnej mocy sptrawczej te testosteronowe bomby...co to za pomysl w ogole pchaja sie wszedzie nie nie niecierpietych wyzwolonych trolli

Gość gość
ale jest dyskryminacja kobiet w robocie - feministki z tym walczą

Gość a mi szkoda
gadajcie sobie, co chcecie o feministkach, a i tak korzystacie stale z tego, co wywalczyły; np. to, że kobieta jest tak samo obywatelem, jak mężczyzna (a nie: własnością - najpierw: ojca, a potem: męża czy kogo tam jeszcze) nie wzięło się samo z siebie; to, że można studiować, uczyć się - na równi z mężczyznami - to też znikąd się nie wzięło; i wiele innych takich rzeczy jest; przyjrzyjcie się kulturom, gdzie feminizmu nie ma - np. krajom Islamu; żadna z nas raczej nie chciałaby żyć w kulturze, gdzie np. zgwałcona kobieta jest dodatkowo okaleczana przez swojego męża - bo przecież go zdradziła; czy nawet - zostać ukamienowana za przyłapanie na zdradzie (facet przyłapany na zdradzie - ma do zapłacenia jakąś tam grzywnę); itp, itd; jeszcze w latach 60tych w Irlandii były ustawy mówiące o tym, że nie wolno bić żony... po 22.00 - żeby nie zakłócać ciszy nocnej;) to, że jesteśmy traktowane jak LUDZIE, tak samo, jak mężczyźni - zawdzięczamy feministkom... część działań, szczególnie radykalnych, przegiętych feministek - jest, oczywiście: zbyt radykalna, zbyt przegięta - jak ze wszystkimi przegięciami :) ale, zamiast powtarzać te teksty o feministkach w ramach "podlizywania się" facetom - może troszkę się pointeresujcie tym, co one robią; np. poczytajcie felietony Kazimiery Szczuki - sama byłam w szoku, jak poczytałam, co pisze w jednym magazynie dla matek - np. o podróżowaniu z dziećmi, które jest oczywiście fajne, łatwe i przyjemne, jak się ma kasę - ale już np. w pociągach, w II klasie - jest dramat, itp, itd; albo o tym, że jeśli kobieta chce pozostać w domu, wychowywać dzieci, gotować zupy i hodować kwiatki - to jak najbardziej ok i, jeśli to jej wybór, a nie mus i konieczność - to każda feministka ją w tym poprze... dziewczyny, szanujmy się nawzajem :)

Gość gość
i jest zakaz uprawiania przez kobiety seksu dla przyjemnosci

Gość gość
od zawsze

Gość gość
kiedyś ten feminizm miał sens, jak chodziło o wywalczenie tych praw dla kobiet... ale teraz gdy już wszystkie prawa mają, to jest tylko wykorzystywanie swojej "słabszej pozycji" do agresywnego ataku... na siłę ma być wszędzie 50% kobiet ? co za głupota... równie dobrze mężczyźni mogli by się tego domagać...