Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od którego miesiąca dziecko powinno przesypiać całe noce i przestać jeść w nocy

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Zastanawiam się kiedy się wreszcie wyspie. Moja ma 7 tygodni wstaje co dwie trzy godz i prawie godzinę z karmieniem i odbiciem mam z głowy za każdym razem.

Gość gość
mój synek przestał jesc jak mial 8 miesięcy a budzi się w nocy przynajmniej dwa razy do tej pory - ma 3 latka i 4 miesiące.. takze powodzenia

Gość gość
Powyzej 3 rz? To odpowiedz na powinno. A moze to indywidualnie. Moje piersiowe a teraz tylko butelkowe i sie doczekac nie moge juz rok:P

Gość gość
Tzn mialam na mysli budzenie sie,niekonieczniena jedzenie. Z zasady to moj juz nie je kilkabmiesiecy ale zdarza mu sie dojadac raz. A na piersi to dlugo dzieci ssa w nocy,szczegolnie jakcdostaja duzo bezmlecznych posilkowbto pptem nadrabiaja.

Gość gość
POWINNO a NORMA w tym temacie to 2 różne rzeczy. Jeśli chodzi o powinno to do 3 m-cy. A norma... cóż ja uważam, że jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. U mnie 3ka dzieci po miesiącu przestawała jesć w nocy. Stosowałam metody mojej mamy (podobne do tracy hogg ). U nas w rodzinie kazda mama sięga po te metody i wszystkie dzieci noce przesypiaja. Wyjątkiem był 1 siostrzeniec, który cierpiał na kolki (te prawdziwe)

Gość gość
moj synek przestał jesc piers jak miał ok 8-9msc i nic w nocy nie dostawał a budził sie do 1,5roku- na poczatku do poł roku budził mi sie co pół godz w nocy na piers.

Gość czarna8282
moj syn nie przespał całej nocy przez 2 lata, karmiłam go piersią.

Gość Little M
Moja Córka po skończeniu miesiąca pięknie przesypiała całą noc. Ostatnią butlę dostaje o 23:00, a wstaje o 8:00.

Gość gość
moja ma skonczone 3 l i dalej cyrk ze spaniem. Jakby ulec jej i dac sie namowic na mleko to dalej by pila., W kubku, normalnym, no ale zawsze, normalne to nie jest wiec nie daje. Ale budzic sie budzi

Gość gość
Mon Syn zaczął przesypiać noce po skończeniu 2 miesiąca życia. Chyba sama pomogłam mu oduczyć się jedzenia w nocy. Zawsze budził się dwa razy, a którejś nocy zamiast piersi dostal smoka, wypadł mu z trzy razy a ja mu podawałam i zasnal. I od tamtej pory wstawał raz przez tydzień, a później spal po 12 godzin. Teraz ma skończone 3 tygodnie i czasem wstaje w nocy koło 6 a czasem śpi do 9 bez pobudki. Jak jest na butli to możesz zamiast mleka podać dziecku wody. Jak nie będzie gotowe na przesypianie nicy i będzie się budził w nocy głodny to da Ci na pewno znac

Gość gość
mój syn ma 4, 5 miesiąca, ok 23.30 podaję małemu mleko z kaszką holle ( od 4 mies.) i ostatnie 4 noce spał aż do 7-8.00 rano :). mam nadzieję ze tak będzie dalej, ja sie wysypiam, a dzięki temu lepiej funkcjonuje, co procentuje w opiece nad dzieckiem. nie padam ze zmęczenia.

Gość gość
a dodam że je głownie moje mleko odciągnięte, tylko na noc dostaje mleko z kaszką i śpi.