Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lkijuhy

Przerzuty raka do mózgu nie wiadomo skąd czy ktoś zna taki przypadek

Polecane posty

Gość lkijuhy

Mam w rodzinie chorą z przerzutami do mózgu. Miała zrobioną serię badań w tym PET, który w takich przypadkach jest kluczowy. Ognisko pierwotnie nie zostało wykryte, a minęły już trzy miesiące od zdiagnozowania choroby. Chora ma robioną radioterapię na zainfekowany obszar mózgu i bierze sterydy. Czy ktoś z Was zna taki przypadek i wie jak toczy się taka choroba? Jak to leczyć jak szukać tego pierwotnego raka? Jakie są rokowania? Dodam, że chora jest w pełni świadoma.

Gość gość
o takie rzeczy najlepiej zapytac na forum onkologicznym.Ogólnie przerzuty do mózgu nie wróza nic dobrego

Gość lkijuhy
A znasz jakieś dobre fora onkologiczne?

Gość gość
DUM SPIRO - SPERO .Moj tata miał raka płuc po operacji były przerzuty w nerce.Po usunieciu nerki do mózgu. Zdrowia dla chorej!!!!!!!!!

Gość malgooo26
mojej mamie stwierdzili przezut DO mózgu niby poszło z płuc potem lekarz powiedzial ze to byl glejak czytajac o tym to ten rak nie daje przezotow z pluc do muzgu tylko jest szybko rozwijajacym sie rakiem muzgu. Niestety od diagnozy do smierci mamy rowny miesiac. :( życzę Powodzenia by wam się udało wyzdrowiec :)

Gość lkijuhy
To jak on mógł stwierdzić że bto z płuc a jak później okazał się glejak ?

Gość gość
najpierw było robione tkg glowy potem rtg klatki lekarz stwiepdzil glejaka ognisko w płucach z przezutem do głowy ale czytając na forum czy o tym Gdzie kolwiek to pisze co inego niz lekaz mowil

Gość lkijuhy
No tak że glejak jest guzem pierwotnym a nie przerzutowym. Ale wiem że jedna kobieta żyła z nim 5 lat. Mnie jednak interesuje tu przerzut niewiadomego pochodzenia.

Gość gość
rak płuc daje przerzuty do mózgu