Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ładnie

Chyba mam anemię

Polecane posty

Gość Ładnie

Chyba mam anemię, jestem bardzo blada, słaba, ciągle jestem zmęczona. Myślicie, że to może być wina diety? Pochodzę z ubogiej rodziny, na śniadanie jem biały chleb z masłem, na obiad najczęściej ziemniaki solone z olejem i białym serem, czasami zamiast ziemniaków makaron, na kolację płatki kukurydziane z mlekiem. Czy to może być przyczyna?

Gość gość
mięsa i warzyw nie jesz?

Gość gość
to na pewno anemia przy takim trybie odżywiania

Gość gość
moze anemia moze hormony (tarczyca), ja tez mialam straszna anemie ,ale nie bylam blada, wlosy zaczely mi wypadac, biore lek z zelazem, bo nie jem miesa, nie moge, a Ciebie taniej wyjdzie mieso niz tabletki tak sadze

Gość gość
no możesz mieć ,ja mam anemie od lat wraca po za leczeniu , ale dobrze sie odżywiam ale taki mój urok nie jestem słaba ani blada czasami mam zawroty głowy drętwienie rąk no i wyniki kiepskie i krwotoki z nosa częste nagłe. Ale jedz dużo zieleniny zawiera dużo żelaza a nie jest droga ,tak samo wątróbka dużo żelaza .sok z buraków to nie są jakieś mega drogie rzeczy a mogą pomóc . Idź zrób morfologie idź po skierowanie do lekarza .

Gość gość2
Ja pomimo jedzenia dużej ilości zieleniny i wieprzowinki nabawiłam się anemii. Poleciła mi znajoma Biofer folic bo jako jedyny posiada w swoim składzie żelazo w formie hemowej czyli obecne w produktach pochodzenia zwierzęcego. Dzięki temu przyswajalność tego żelaza jest trzykrotnie wyższa i niezależna od spożywanej diety. Mi pomógł wiec polecam.

przy anemii rano witamina c przed sniadaniem tylko dobra witamina nie apteczna !!!! a po sniadaniu żelazo tez nie z apteki !!! i jestes wyprowadzona n dobra drogę