Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość konwalie w deszczu

Dlaczego kobieta wierzy, że zmieni mężczyznę ipo slubie przestanie pić?

Polecane posty

Gość konwalie w deszczu

Z jakiego powodu, kobiety decydują się zawrzeć związek małżeński z mężczyzna, który ma problem z alkoholem. Dlaczego wierzą, że go zmienią i przez małżeństwo on przestanie pić. Czy to jest ślepa miłość, naiwność, czy głupota, a może są jeszcze inne powody którymi się kierują. Proszę o poważne wypowiedzi.

Gość gość
co w tym dziwnego? kobiety w większe głupoty wierzą.

Gość gość
później wielce narzekają i skamlą o alimenty

Gość gość
Owszem, później narzekają, ale jak to się ma do alimentów? W niepokalane poczęcie nie wierzę. Niektóre osoby boją się samotności, są uzależnione lub zdominowane psychologicznie od partnera i niepotrafią odejść, albo uważają że lepsze byle jakie portki byle by były.

Gość konwalie w deszczu
Nie wchodźmy w wątek dzieci, ich nie ma, skupmy się proszę na tej kobiecie i tym co ona myśli, czym się kieruje dlaczego mimo, że widzi że on pije, to chce z nim być i formalizować związek jeszcze, mieć rodzinę.

Gość gość
na samym początku gdy jeszcze nie ma rodziny i obowiązków może i takie życie rozrywkowe jest całkiem w porządku, ale gdy przychodzą dzieci wtedy pogłębiający się alkoholizm będzie sporą przeszkodą

Gość konwalie w deszczu
podszywie, bądź tak uprzejmy i nie atakuj mojego tematu.

Gość gość
A pomyślałaś/łeś że partner może skutecznie ukrywać swój nałóg? Tym bardziej gdy dzieli dwojga znaczna odległość? W erze telefonii komórkowej można było się jeszcze kapnąć,że coś nie gra...ale były czasy,gdy pisało się tylko listy.One nie śmierdziały wódą:P

Gość gość
prawda stara jak świat: kobieta wierzy, że mężczyzna po ślubie się zmieni, a mężczyzna liczy na to, że kobieta się nie zmieni. Jakkolwiek banalnie by to nie brzmiało jest to święta prawda. I jeszcze jedna prawda: on się NIE zmieni, a ona się zmieni na pewno. Ludzie oszczędzili by sobie masy rozczarowań gdyby przyjęli to do wiadomości

Gość konwalie w deszczu
A pomyślałaś/łeś że partner może skutecznie ukrywać swój nałóg? Tym bardziej gdy dzieli dwojga znaczna odległość? == Tak tyle, że oni mieszkają ze sobą i ona widzi jego zachowanie i mimo to chce się za niego wyjść.

Gość gość
ta ja...gość z 19:48:35 A są problemy w jej rodzinie? Jakieś nałogi ojca,matki...problemy typu DDD? gość z 19:49:48 Coś w tym jest,tyle,że do poprawki:) On żeniąc się z nią,myśli,że ona się nie zmieni...ale się zmienia.Ona wychodząc za mąż myśli,że on się zmieni,a on...szkoda gadać;)

Gość gość
Dlaczego wyszłam za mojego męża chociaż wiedziałam że pije za dużo- bo miałam dość domu rodzinnego, chciałam z niego uciec i się usamodzielnić, a mój przyszły mąż miał mieszkanie. Wiedziałam że nie będzie łatwo, bo mój ojciec pił, ale wolałam męża niż swoją rodzinę.

Gość gość
znowu ja,gość z 21:57:35 I tu jest pies pogrzebany... Uciekłaś z deszczu pod rynnę:(

Gość gość
Dokładnie, uciekłam z deszczu pod rynnę. Natomiast ja nawet nie oczekiwałam, że mój mąż przestanie pić. Pił i już. Wzięłam go razem z jego piciem. Nie był to łatwy czas, ale się skończył. Mój mą zapił się po 3 latach, a ja zostałam sama. Miałam własne mieszkanie i mogłam zacząć układać życie od nowa.

Gość gość
W jakim sensie sie zapił? Zmarł na marskosc watroby czy co??

Gość gość
Zmarł na powikłania marskości wątroby- żylaki przełyku mu popękały.

Gość gość
patologii nie zmienisz

Gość gość
Moj mąż też pił, cpał, był rozrabiaką ,korzystał z życia ile się dało, ale go utemperowałam. Gdy urodziła nam się córka rzucił wszystko i od 5 lat jest przykładnym ojcem i mężem.