Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest dobre na przejedzenie

Polecane posty

Gość gość

i ból brzucha. Oprócz kropli żołądkowych bo te mi się skończyły jakiś czas temu :-o

Gość gość
może pół kieliszka wódki ... albo herbata rumiankowa i tez nie za duzo

dobre posiedzenie na kiblu a potem używanie do myślenie mózgu a nie kałduna

Gość gość
zjadłam na kolację jajecznicę, do tego 2 kromki chleba i herbata i teraz mi ciężko na żołądku. Ewa tego typu rady wsadź se w kieszeń. Gościu z 20:41 dziękuję :)

Gość gość
Ewa o co Ci chodzi?

jesli bol brzucha nie zgina Cie w pol. Najlepiej co najmniej 30min. Tempo tez szybkie

Gość gość
CZAS. Tylko i wylacznie. ;)

Gość gość
Nie, nie zgina. Kurcze ale teraz po nocy nie będę chodzić ;) wódki w domu też nie mam :-o z herbatek ziołowych tylko melisa i chyba mięta. Mięta jest dobra na takie coś?

Gość gość
Czas? No wiem, do jutra mi minie ;)

Gość tobeornottobe
Rabenhorst na poprawę pracy żołądka - u mnei zawszze działa. trochę cieżko to dostać w sklepach, ale jak znajduję, to kupuję od razu kilka tych butelek, bo nie znalazłam jeszcze preparatu, tóry by działał tak szybko i tak fajnie - w sensie od razu człowiek sie lżej czuje po wypiciu tego soku.

Gość mrs advice
w aptece dostaniesz w dobrej cenie travisto, wspomaga pracę żołądka oraz wątroby, pomaga w trawieniu po tłustym jedzeniu i jak się przejesz;) mi zawsze przymosi ulgę jak przeholuję;)

Gość flaraa
o ja teraz przez to, że sezon na kiełbaskę i piwko się zaczęło to zdarza mi się, że po obfitym grilowanku w weekend mam bardzo często uczucie przejedzenia. ostatnio jak się najadłam na wieczór i nie mogłam zasnąć to jechałam do apteki po pomoc bo myślałam, że pęknę :) dostałam cholestil max, połknęłam tabletkę i szybko zadziałała rozkurczowo dlatego nie jest źle, działa szybko a ja mogę dalej rozkoszować się grillem :)

Gość groskitka

grille niebawem już zapachną i trzeba sie na to przygotować. mi w tamtum roku skutecznie na takie ciężkie jedzenie i bóle brzucha z tym związane bardzo dobrze i szybko pomgły tabletki ulgasim, więc w tym roku już mam je w apteczce.

Gość amelinka

Grill jak grill, kawałek mięsa i sałatka mi zwykle nie szkodzą. Ja się najbardziej świąt i serniczków u babci obawiam ;) Uwielbiam, ale po takim przejedzeniu brzuch mam jak balon. Wtedy też własnie biorę ulgasim, bo szybko pomaga. Zawiera symetykon, bardzo dobry na wzdęcia, rozbija pęcherzyki w jelitach i nie ma po nim takiego uczucia ciężkości.

Gość mieszkanka

tu się z tobą zgadzam i też chyba muszę się zaopatrzyć przed świętami w ulgasim, bo jak zjem tłuste to zawsze mam wzdęcia i boli mnie brzuch. a w tym roku jedziemy do mojego wujka na święta, a on sam robi kiełbasy, a do tego ciocia zawodowo piecze ciasta, więc jedzenia będzie w bród.

Gość gigi

ulgasim to dobrze mieć nie tylko przed świętami, ale i jak jedziesz na grilla, bo przecież tam to można zjeść więcej niż w wielkanoc. mówię z własnego przykładu. listek tabletek nie zajmuje wiele miejsca, a potrafi zdziałać cuda.

Gość zofik

Njalepiej to sie po prostu nie przejadac 🙂 Ale ja tez czasami tak mam, glownie podczas okresu, ze jem jem i jem i nie znam konca 🙂 a jak napuchnę i mnie wzdymie to wtedy dopiero jest problem. Czytalam o tym ulgasimie ktory polecacie, tez korzystam czasami