Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zasypiaja wasze 3miesieczniaki kp

Polecane posty

Gość gość

nakarmicie odkladacie i od razu spi? jak zasypia?lulacie?moj przy cycku w lozku wspolnie spimy...ale od 2dni zyc mi nie daje ciagle na cycku czyzby kryzys 3miesiaca?

Gość hulahula
Mój synek ma 3 i pół mca. Około 3 mca zaczął jeść częściej (co 2 - 2,5h, wcześniej było 3 -3,5). Z usypianiem nie było nigdy problemu, nie lulam, tylko wkładam do łóżeczka i nakrywam kocykiem, który jest sygnałem, że idziemy spać (w dzień też działa). Teraz się powoli wyrównuje i znowu ma dłuższe przerwy (w nocy do 4h potrafi przespać). No ale 2 tyg się męczyliśmy.

Gość gość
nakrywasz kocykiem gasisz swiatlo i idziesz?i on zasypia..nie wiem jak to mozliwe

Gość gość
Mój mały przysypia przy piersi, potem idzie do łóżeczka, przykrywam kołderką i czasami zasypia, ale nie gaszę światła, mam lampkę na komodzie. A czasami mały nie zaśnie i nic nie poradzisz. Więc troche poleży i znowu cycuś i wtedy za drugim podejściem śpi.

Gość hulahula
Też nie wiem, tak jakoś się mimochodem przyzwyczaił. Nakrywałam w dzień, żeby mu ciepło było i chyba się przyzwyczaił. Z drugiej strony, bez kocyka nie zaśnie w ogóle. Wieczory u nas wyglądają tak: 20 - karmienie, potem kąpiel i znowu karmienie. 21 już w łóżeczku. Potem o 1 pobudka na karmienie i o piątej gdzieś, przy czym o 5 to już wypoczęty się budzi i domaga zabawy. Czasem jeszcze uda się dospać z godzinę w naszym łóżku. W ciągu dnia śpi jednak dość mało 3 drzemki po pół godziny.

Gość gość
to fajnie ci;) ja ze swoim spie bo nie dalabym rady budzi sie co 2 czasem 3h ale io zdarza sie co 1h zalezy jaka noc..czasem mam wrazenie ze wisi na cycku cala noc..gdyby nie wspolne spanie to chodzilabym jak zoombie

Gość hulahula
No właśnie wspólne spanie praktykowaliśmy kilka dni i budził się wtedy znacznie częściej, więc zaniechaliśmy tego. Wolę budzić się raz a dobrze, niż tak po kilka razy i nie zasnąć dobrze ani razu w nocy. Coś za coś.