Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko Trzydziestolatkowie decydują się na małżenstwo

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o osoby które poznają się w wieku 30-tu + lat, mają pracę, mieszkają ze sobą i układa się dobrze. Ile czasu tacy trzydziestoletni+ potrzebują aby sie okreslić co do ślubu , dzieci?

Gość gość
my juz 3 lata mieszkamy razem bez ślubu i dopiero niedawno wypłynął temat ślubu, niby ma byc czerwiec lub wrzesień ale jakoś jeszcze się do przygotowań nie zabraliśmy, myśle że jak ludzie mieszkają ze sobą przed ślubem to ten ślub się w czasie odkłada, co innego jak ma się dwadzieścia pare lat, mieszka z rodzicami to dawaj zaraz ślub biorą

a co? czekasz w ścisku mentalnym, az cię rozmatycznie do ołtarza zawiedzie i nie możesz sie doczekac?

Gość gość
hmm, mnie już się raczej nie chce brać ślubu. co prawda związek jest świeży, niecałe pół roku, ale jak dotąd wszystko ok, wydaje mi się, że to ten właściwy facet. czasami żartujemy o ślubie, ale czy on będzie? może kiedyś, cywilny, oboje jesteśmy mało religijni, więc kościoły odpadają. jakoś tak z wiekiem przywykłam do życia w pojedynkę, teraz przestawiam się na działanie w parze i to samo w sobie jest wystarczająco trudne czasami, a co dopiero myśleć o ślubie. przerażające dość.