Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiamsieiniewiem

Biustonosz

Polecane posty

Gość Zastanawiamsieiniewiem

Hej wam! Przejdę do konkretów- mam mały biust(niektórzy mogliby nawet stwierdzić, że w ogóle go nie mam) i dotychczas nie nosiłam usztywnianych staników, jednak jest to niewygodne i przysparza mi to trochę problemu, dlatego chciałabym zacząć jakieś nosić... Przymierzałam ostatnio siostry, 70B i było dobre tylko po zapięciu na ostatnią haftkę. Oddała mi swój stary 75A i też jest dobre...Dziwne...Mimo to nie jest mi w nim wygodnie (nie jestem przyzwyczajona, może dlatego), aczkolwiek wydaje się bardziej dopasowany... Pod biustem (z tego, co udało mi się wymierzyć, bo nie wiem, czy dobrze to robię) mam około 69-70cm, natomiast w biuście ok.79-80cm...Sprawdzałam w tabelce pomiarów(gdzie od miseczki odejmuje się obwód pod biustem), ale najmniejsza(A) jest dopiero w różnicy 12cm... Nie wiem, jaki biustonosz byłby dla mnie najlepszy. Dodam, że mam 14 lat i genetycznie mam tak małe piersi, więc jeśli urosną, to nieznacznie i w wolnym tempie.

Gość gość
Miseczka A przy 75 jest właściwie taka sama jak B przy 70. Miseczka to róznica pomiędzy dwoma obwodami. Tak więc 65D to biuścik, który się zmieści w ręce, ale wygląda na duzy w stosunku do sylwetki, natomiast 85D to już jest dość duży cyc, pomimo że na taki nie wygląda. W tabele nie patrz, mierz. Pod biustem ma być w miarę ciasno, a pierś ma wypełniać całą miseczkę. Jeszcze jedna ważna rzecz. Usztywniane biustonosze mające bardzo gruba gąbkę, mają wewnątrz mniejszą miseczkę niż podano, ponieważ producent zawsze podaje rozmiar zewnetrznej powłoki miseczki, a jak gruba jest gabka to juz inna bajka. Do sklepu i mierzyć.