Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MOJ SYN MA PRAWIE 7 MIESIECY CHCE GO ODSTAWIC OD PIERSI ALE NIE WIEM JAK ??

Polecane posty

Gość gość

JAK W TYTULE ..

Gość gość
Dawaj piersi coraz rzadziej. Zacznij od wymiany jednego posiłku z piersi na mm. NA koniec karm tylko w nocy albo w dzień. Dziecko nie przeżyje szoku a ciebie piersią nie będa boleć

Gość gość
a dziecko karmione mm ile powinno jesc dziennie ?? ?bo boje sie ze bedzie glodny ... ??bo tak to daje mu piers na zadanie jeden obiade i deserek dziennie i raz dziennie 150 ml kaszki

Gość gość
dokładnie - 7 miesięczniak zje już kaszkę, obiadek i deserek więc w zasadzie powinien już nie wiele pić - coraz mniej - coraz rzadziej aż przestanie chciec

Gość gość
czyli sam sie dostawi od piersi za jakis czas . . .??

Gość gość
dzieci naturalnie odstawiają się między 2 a 5 rokiem życia.

Gość gość
Mleko na śniadanie i na kolacje. W nocy jak jeszcze je to też. Mm możesz zagęscić kleikiem albo dac kaszkę na mm. Dodatkowo deserek i obiadek. Nie będzie głodny

Ja odstawiłam 3 tygodnie temu całkowicie synka 9 miesięcznego. Jakiś czas temu próbowałam zrobić to w jeden weekend ale nie udało się było ciężko i psychicznie i fizycznie mi i dziecku. Wróciłam do karmienia i ustaliłam stałe godziny podawania piersi początkowo 3x, później 2x aż doszłam tylko do porannego karmienia z którego też po jakimś czasie zrezygnowałam. Jak dla mnie to było najlepsze rozwiązanie, dziecko nie marudziło, ja nie miałam problemów ze zbyt dużą ilością pokarmu ( ani razu nie musiałam odciągać laktatorem). Cały proces trwał ok 1,5 miesiąca.

i karmienie obecnie wygląda tak: rano mm później kaszka z owocami obiadek deser zazwyczaj owoc wieczór mm. Czasami w międzyczasie coś do przegryzienia chrupki, wafelki ryżowe lub chlebek.

Gość gość
dzieki tez zaczne stopnowo :)