Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tulippanka

KTOŚ KTO ZNA DOBRZE NIEMIECKI I MA DOBRE SERCE PILNIE POSZUKIWANY :)

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie! obserwowałam Was od jakiegoś czasu nieco z ukrycia, aczkolwiek dziś życie sprawiło, że szukam u Was pomocy usmiech.gif Kochani, czy znalazłby się ktoś z Was tak miły by przetłumaczyć mi na niemiecki list, który muszę do kogoś napisać usmiech.gif zależy mi na naprawdę dobrzej znajomości niemieckiego, ponieważ ja sama mówię w miare ("kali jeść, kali kochać" oczko.gif ) niemniej jednak zależy mi na tym by ktoś do kogo piszę ten list dobrze i dokładnie mnie zrozumiał! coby nie było żadnych nawet najmniejszych niedomówień usmiech.gif Nadmienię tylko (może ktoś się zlituje, może wzruszy... i wtedy się zlituje... usmiech.gif )- list i sprawa są o tyle dla mnie ważną, iż dotyczy najważniejszego człowieka w moim życiu, z którym kiedyś moje drogi się dziwnie rozeszły.. a dziś, po wielu latach odnalaźliśmy kontakt i..... I całe życie wywróciło mi się do góry nogami! usmiech.gif dziś spontanicznie wpadliśmy na pomysł spotkania! w sobotę jadę do niemiec! usmiech.gif serce wali mi z podniecenia!!! nie mogę spać! jeść! czuję się jakby świat zatrzymał się na te cholerne 13 lat!! dlatego teraz zanim się spotkamy chcę się dokładnie do tego przygotować, by kolejny raz czegoś nie spierniczyć w żaden sposób.. a dziś po tylu latach, jest mi cholernie trudno wysłowić się dobrze po niemiecku.. stąd mój pomysł i moja prośba do Was! może znajdzie się ktoś kto mi pomoże??? i gdy już będę na miejscu będę mogła mu wręczyć czarno na białym to wszystko co nosiłam w sobie przez tyle lat usmiech.gif i to co nadal noszę......... z góry uprzejmie dziękuję.. usmiech.gif

Hmmm.... domyślam się, że wolisz drogą mailową? Chętnie pomogę, ale akurat wychodzę. Jeśli chcesz możemy się umówić i jeszcze dzisiaj napisałabym Ci ten list.

Gość gość
Pomoże ktoś napisać list z niemieckiego bardzo mi na tym zależy, na temat: Po przeczytaniu artykułu na temat uzależnień wśród młodzieży ,,Das wahre Leben,, postanowiłaś napisać list do redakcji. W liście: -przedstaw sie i powołaj się na ten artykuł -napisz o rodzajach uzależnień które obserwujesz w swoim środowisku i o skali ich występowania -napisz o swoich eksperymentach z używkami i skutkach jakie one wywołały -napisz o instytucjach zajmujących się prewencją i rodzajach środków prewencyjnych

Gość gość
ty szukasz po prostu frajera co ci za darmo napisze... koszmar