Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pennyyyy

zagęszczanie mleka

Polecane posty

Gość pennyyyy

moja córa za 2 tyg. kończy 6 miesięcy, jest na mm. od kilku dni przesypia mi całe noce, ale zamiast 150-180 ml które wypijała jeszcze tydzień temu, to przed snem musi "dotankować" i wypija 250ml, a gdybym nalała jej więcej, to wypiła wszystko. czy robić jej mniej mleka, ale zagęszczać? jeśli tak to czym? dodam, że ona w ogóle bardzo mało pije, oprócz mleka nie chce nic pić, ani wody, ani herbatek czy soczków, nic, tylko mleko...

Gość gość
Moja ma 2 mies jest na mm pila bebilon ale nienajadala się normalnie pola 90-120 co 3-4 godz a od tyg chciała co dwie godz pediatra zalecił dodawać nutritondo mleka i od tej pory je 100 co 3-4 godz jest nbajedzona, ale starszym ddzieciom hmm może olejkiem ryzowym?

Gość gość
6 miesieczne dziecko to juz raczej kasze je :D Nie wprowadzałaś jeszcze glutenu?! Możesz robic manna, możesz zagęszczać ryżowa. Matko i córko!

Gość pennyyyy
wprowadziłam gluten - kaszke je po południu, do deserku - podaję jej łyżkę kaszki mlecznej manny

Gość pennyyyy
tak jest napisane na opakowaniu, przecież gluten wprowadza się przez 2 miesiące - a nie od razu jej rypnąć miskę na dobranoc

Gość vsvgsdgbsd
mozesz jej juz bez problemu dac zageszczone mleko kleikiem a na noc mozesz sie dawac kaszke

Gość to ja od zapłaty za wysylke
ale po co zageszczac, skoro ona wypija nawet te 250 ml i spi do rana, czyli jej wystarcza

Gość gość
ja zagęszczam na noc kleikiem ryżowym albo kukurydzianym

Gość pennyyyy
córka pije jak w schemacie dotyczącym szóstego miesiąca. 4 razy mleko (czasem więcej) i jeden posiłek, zupka, obiadek, warzywa z mięsem z kaszką glutenową. za mało?

Gość gość
Moja ma 5 miesięcy zjada 6 razy po 120 ml mm z kleikiem kukurydzianym bądź ryżowym do tego je pół słoiczka zupki i pół deserku .Do picia między posiłkami dostaje raz 50 ml soku (przecieru z marchewki jabłka i dyni) , raz 50 ml wody i raz 50 ml herbatki

Gość pennyyyy
mam pytanie o soki przecierowe - kupujesz jakieś specjalne czy zwykłe np kubuś? czy bobofruty po 4-5 mieś? moja córa nic nie chce pić oprócz mleka :( zagęszczasz każdą porcję mleka?

Gość pennyyyy
aa i rozcieńczasz czy dajesz takie z butelki?

Gość gość
ja Kubusia podałam po roku, wcześniej z hippa czy bobofruta. Co do tematu mój syn na samym początku gdy miał miesiąc wypijał tyle mleka co 2-3 miesięczne dziecko, przybierał prawidłowo i pediatra stwierdziła że tyle potrzebuje, teraz ma rok i nie pije wcale. Ja od początku zagęszczałam nutritonem bo bardzo ulewał, a w ok. 6 miesiąca jadł kaszki ryżowe na dobranoc :]

Gość gość
Kupuję bobofruta czasem soki z Hippa ale jakoś nie przepada za nimi i często robię też sama .Mleko zagęszczam każde wcześniej mała mi się bardzo krztusiła a teraz mam spokój bu musi popracować żeby jej coś z wyleciało. Po za tym tak się nauczyła ze jak dam jej mleko bez kaszki to go po prostu nie chce.

Gość gość
A i kubuś to mega świństwo mój 8latek tego nie dostaje do picia a co dopiero takie maleństwo . Lepiej kupić te soki z bobofruta albo robić sokowirówką ja daje pół jabłka pół banana i pół marchewki :)

Gość Justann
Kaszki kup i dodawaj do mleka.Fajne kaszki masz z firmy Baby Sun, błyskawiczne, pełnoziarniste i bez dodatków, ale kupić je można głównie w sklepach ekologicznych.