Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mały Muchomor

Mamy dzieci dwujęzycznych

Polecane posty

Gość Mały Muchomor

Hej Mamy dzieci, które wychowują się w rodzine dwujęzycznej..czyli my Polki i On.....rodziny, w których każdego dnia używa się 2 języków jesteście?

Gość gość
jestem, polski i angielski, dzieci ze mná rozamwiajá po polsku a z ojcem po angielsku

Gość Madeleine76
Polsko-Szwedzki ale po Polsku slabo bo duzo w domu nie rozmwiamy po Polsku

Gość gość
polsko-angielski, corka lepiej mowi po angielsku mimo, ze w pl mieszkalisy 5lat a w uk jestesmy od 2, staram sie jej ciagle przypomnac, uczyc, bo jest to dla mnie wazne

Gość gość
ja sie nie do konca lapie bo w domu mowimy tylko i wylacznie po polsku, ale corka w zlobku ma kontakt z 2 jezykami.

Gość Ula Pierdula
uwaga zaraz zleca sie te ktorych przedszkolaki 4-5 jezykami mowia. juz sie nie moge doczekac

Gość gość
my z mezem oboje jestesmy polakami ale mieszkamy w anglii i tu urodzil sie nasz synek, kolejne dziecko urodzi sie na dniach :-) my w domu mowimy po polsku, choc czaswm musze cos synkowi wytlumaczyc uzywajac jezyja angielskiego bo nie wszystko rozumie. od 2 lat ma angielska nianie i w tym roku (ma 4lata) poszedl do szkoly. bardzo duzo i dobrze mowi po angielsku, z polskim ma troche problemy.

Gość gość
Ja Polka on Francuz. Jak córka była mała to umiała trochę polski ale jak poszła do przedszkola to się zbuntowała. Odpuściłam. Umie mówić po francusku i po angielsku bo się uczy w szkole

Gość gość
zle sie wyrazilam, zlobek jest niemieckojezyczny, a dodatkowo chodza do niego dzieci anglojezyczne, wiec poki co moja corka miesza te trzy jezyki ale jak podrosnie bedzie mowic przynajmniej po polsku i niemiecku.