Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zorganizować

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko niedługo obchodzi urodziny. Tort będzie zamówiony. Nie mam pomysłu co podać do jedzenia. Dodam, że szukam łatwych przepisów bo nie jestem szefem kuchni. Raczej marnie gotuję ograniczam się do potraw które można przygotować w 30 min ;-) Jakieś pomysły proszę. Teściowa wpadnie chcę zabłysnąć :-) Pomóżcie

Gość gość
sałatka grecka, tatar, polędwiczka ze śliwką i boczkiem, bagietki czosnkowe i kurczak w woreczku pomysł na...

Gość gość
Jak będzie sporo dorosłych to po prostu zrób jakąś pyszną sałatkę, coś w cieście francuskim - są rózne fajne kombinacje, szwagierka na roczek zrobiła na ciepło z szynką i serem żółtym, poszukaj czegoś w necie. O i na ciepło są też dobre pieczarki w cieście naleśnikowym

Gość Justann
Oj te podpowiedzi;) Tatar to nie najlepszy pomysł dla kogoś kto nie zna się na gotowaniu. Kurczak z dodatkami z woreczka - bleee... A na sałatkę grecką to chyba sezonu nie ma, pomidory średnie, więc sałatka też wyjdzie taka sobie. Zamiast pieczywa czosnkowego proponuje zrobić coś innego: pieczywo z różnymi dodatkami:) Bagietkę kroisz na ukos na kromki, polewasz oliwą, sypiesz ziołami (prowansalskie, bazylia, oregano - niekoniecznie wszystkie na 1 kanapce), dodajesz rozgnieciony czosnek (ale też niekoniecznie), ciut soli i na górę dajesz: mozzarelle, pomidory suszone, oliwki, kapary. Można do polania zamiast zwykłej oliwy użyć tej z zalewy od pomidorów, a także jeśli w zalewie są inne "dodatki" to również je użyć. Oliwy dajesz dość sporo, szczególnie na brzegach, bo bagietki lubią się obsuszać. Oczywiście zapiekasz w piekarniku aż do porządnego rozpuszczenia sera, a potem podajesz z liściem rucoli lub bazylii. Łatwe a pyszne i robią wrażenie:)

Gość gość
my na roczek robimy : tort, może jeszcze jakieś ciasto, kawa, wino i do widzenia :) , żadnego zżarcia i popijawy :)

Gość gość
Pomysł na..to najwyiększy syf ! To jest tak niedobre, że nie da się tego jeść !!! O tragedio! Jak chcesz się popisac przed teściową to lepiej tego nie rób