Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimno mi kurde

ile macie stopni w domu?

Polecane posty

Gość zimno mi kurde

jakie macie temp. w domu?

Gość gość
w dzien 21 w nocy 19

Gość gość
ok 23

Gość gość
w dzień 13-17, w nocy 21

Gość zimno mi kurde
Ja mam teraz 18, w nocy pewnie spada do 17 czy 16. Mogę w takiej temperaturze trzymać 3 miesięczne dziecko czy muszę włączyć piec?

Gość gość
jak jest ciepło ubrane to nic mu nie powinno byc, ale ja bym troszkę podgrzała atmosferę, zwłaszcza, że masz chyba jeszcze kapiel przed nim? a nie wiem czy trzymanie dziecka po kąpieli w takiej temperaturze nie spowoduje przeziębienia.

Gość gość
Nie zimno wam w nocy przy temperaturze 17 stopni? Oszcżędzacie kase czy co...?

Gość gość
ja mam cały czas 24. w 18-20 bym zamarzła chyba.

Gość zimno mi kurde
Własnie juz go wykąpałam bo mieliśmy przygode z kupą. No i jest trochę chore. Lyka antybiotyk. Lekarka powiedziała zeby nie przegrzewać bo ja mam tylko dwie opcje albo tak jak teraz czyli piec wylaczony i 18 stopni albo piec wlaczony i 25 stopni. Bo to stary budynek stare instalacje i nie ma zadnej regulacji temperatury. Nie wiem co w takiej sytuacji lepsze.

Gość gość
w nocy jest 5-10 stopni.... a ty okna otwierasz? ja mam 23 stopnie cały czas. Jak ktoś lubi chodzić s grubych swetrach i skarpetach to niech oszczędza i marznie w tych 18 stopniach. Dla mnie byłoby za zimno. ja lubię miec w domu swobode ruchów i T-shirt.

Nie mam podzielników ciepła więc oszczędzać nie muszę. Jak powiem, że chodzę w podkoszulku z krótkim rękawem i jeansach to pewnie nie uwierzysz.

Gość gość
Ja mam ok 20 stopni, no teraz to może ze 21 jak na dworze ciepło. Ogólnie mam zimne mieszkanie, ostatnie piętro, kaloryfer czestl zapowietrzony i trzeba dzwonić prosić żeby naprawili. Też się zastanawiam czy będzie ciepło dziecku, rodzę w kwietniu

Gość gość
dziecko już chore a ty go trzymasz w 18 stopniach?

Gość gość
Ja mam 25 . Mi jest ciagle ziiiimno

Gość gość
jak jest chore to bym odpaliła piec na pewno. ewentualnie mozesz otwiorzyc troche okno w pokoju obok, żeby zbić temperaturę troszkę, żeby nie było 25 stopini w mieszkaniu.

Gość gość
Mam teraz 26stopni i jest ok ale ja lubie chodzic bez skarpetek na bosaka i w krotkim rekawku. Moj noworodek ma bodziaka i pajacyk a raczki ma zimne wie go przykrywam jeszcze rozkiem. Nie wiem jak mozna trzymac dziecko w 18stopniach.. przeciez przy tej temp jest po prostu zimno.

Gość zimno mi kurde
zapaliłam w piecu.

Jakbym miała siedzieć w 26 st to oszalałabym, moje dziecko też w takiej temperaturze robi się niespokojne i spocone - ale jak widać każdy lubi coś innego.

Gość zimno mi kurde
Ale się ciepluśko zrobiło. W ciągu 20 minut taka zmiana. Pogrzeje trochę i na noc pójdę wylącze piec. Jak sie nagrzeje to jeszcze dlugo w noc bedzie trzymalo cieplo bo to stare żeliwne kaloryfery one się tak szybko nie wystudzą. W dzień jest inaczej bo sie gotuje, prasuje, slońce grzeje przez szyby i jest cieplo, ale popoludniu się już robi chlodno.

Gość gość
u mnie jest 20, rano nieco chlodniej, w nocy tez. Nie podgrzewam dodatkowo do kapania, choc w lazience maly grzejnik to i cieplej wcale nie jest. Jak ide do siostry ktora ma w mieszkaniu 24stopnie, to mi o wiele za goraco. Ale co kto lubi i do czego jest przyzwyczajony- ja tam wole ubrac bluze z dlugim rekawem przy 20.

Gość gość
23

Gość gość
20-21

Gość gość
25 i palimy w co dopiero koło 13. dom ocieplony jak nie palone to 22.

Gość gość
ustawione jest na 24C, jak temperatura na zewnatrz spada to wlacza sie ogrzewanie i wylacza jak dojdzie do tej temperatury

Gość gość
optymalna dla nas temperatura to 21 stopni i taka tez mam w domu , w nocy mam leciutko uchylone okno ale my tak lubimy jak jest tegi mróz wtedy mam 24-25 stopni

Gość gość
22-23 stopnie. Zakrecone wszystkie kaloryfery i kilka razy dziennie wietrze mieszkanie. Takie mi sie cieple trafilo:) na noc odkrecam,bo przed spanoem mocno wietrzymy a jednak lubimy ciepelko. No i wiadomo w nocy slonko nie grzeje przez okna. Ale w nocy cieplej sie nie robi,tylko jak nikt nie chodzi,wszyscy w lozkach to wiadomo i w domu chlodniej.

Gość gość
20

Gość gość
20-22, tyle jest ok, mniej- już mi chłodno, więcej- za ciepło.