Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

powiekszona sledziona

Polecane posty

Gość gość

Bylam dzisiaj na usg i lekarz stwierdzil powiekszona sledzione (18cm). Czy ma to jakis zwiazek z anemia ktora tez posiadam?

Gość gość
Prosze o pomoc, czy ktos mial podobna sytuacje?

Gość gość
Tak ,przy anemii może byc powiększona sledziona .

Gość gość
Czy to moze byc cos powaznego? Lekarz za duzo nie chcial mowic, tylko cos wspomnial o badaniach krwi, prosze o pomoc, moze ktos byl w podobnej sytuacji

Gość gość
???

Gość gość
Dodam jeszcze ze mam anemie i jestem nosicielem zoltaczki typu b

Gość gość
Lekarza tu nie znajdziesz!

Gość gość
Banda debili! Tylko o d****h, sraniu i r******u byscie pie*****li!

Gość gość
nie pomogę ci choć mam problem podobny ale z wątrobą też mam powiększoną i do tego zapalenie trzustki,ja się na tym nie znam,ale jak odbierałam wyniki(do pracy badania robiłam)to babka co wydaje kazała natychmiast do lekarza,ten zbadał zrobił usg i oczom nie dowierzał,że mam tak slabe wyniki i mam wątrobę pijaka z wieloletnim stażem choć lat mam niewiele i abstynentka totalna,ważę 48kg więc szuka co mi jest jutro powtarzam badania krwi,stwierdził też u mnie e.coli tam gdzie być jej nie powinno czyli w żołądku a ani wymiotów ani biegunki nie mam,i nie czuję się źle,w zyciu nie poszłabym do lekarza gdyby ta laborantka mnie nie nastraszyła,co ci doradzić...czekaj cierpliwie na wyniki,może one coś wyjaśnią,ja też poczekam do poniedziałku i idę prywatnie do lekarza bo schudnę z nerwów jakbym miała miesiąc czekać.

Gość gość
Ja waze normalnie jak na swoj wzrost. Zle sie nie czuje tylko ostatnio prawie nic nie jem a czuje jakbym miala wypchany brzuch. Nie lubie bieganiny po lekarzach, chyba wolalabym raz a pozadnie polozyc sie na stol a nie teraz be wiekszosc czu spedzac w poczekalniach

Gość gość
Na abc zdrowie mozesz zadac pytanie specjaliscie za darmo .

Gość gość
Dzieki napewno skorzystam

Gość gość
może coś zapalnego,może od tej żółtaczki,musisz cierpliwie poczekać,ja też nie znoszę czekać w poczekalniach kolejkach dlatego idę prywatnie.Może taka twoja natura,np mój brat ma takie ciśnienie i taką akcję serca od urodzenia,że lekarze to czytali jako stan przedzawałowy,a w Zabrzu u Religi stwierdzili ,że to anomalia która się zdarza, i jest zdrowy,sprawny i wielki jak dąb.

Gość gość
Wiesz, tak mi sie wydaje ze od stanu zapalnego nie bylaby az taka duza 18 cm to juz wielkosc nadajaca sie do wyciecia

Gość gość
Nie łam się skoro wątrobę można zmniejszyć odpowiednią płynną dietą to może i na śledzionę jest jakiś patent.