Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

allegro pomocy

Polecane posty

Gość gość

pozmozcie, miesiac temu za pomoca 'kup teraz' kupialam przedmiot o wartosci 35zl i przyznam szczerze ze pobyt corki w szpitalu sprawil ze zapomnialam przelac pieniadze i ogolnie zapomnialam o tej aukcji, dzisiaj dostalam maila z allegro ostrzezenie itp, z sprzedawca sie juz porozumiewalam, przelalam mu kwote 48zl (35 plus przesylka) i prosilam o anulowanie ostrzezenia, cos w miedzy czasie przeczytalam o naliczeniu prowizji o co chodzi ile ona moze wynosci?

Gość gość
nie masz się czym przejmować, skoro zapłaciłaś nie rób już nic :).

Gość gość
no ale o co chodzi z ta prowizja?

Gość Lilliana
że kontrahent dostał tam jakieś grosze od allegro za to że stracił przez to, że nie dostał od ciebie kasy. To dla nich nic. Ale gdy zrobisz to jeszcze kilkra razy, mogą Ci zawiesić konto. Chyba po 3 razach. Więc trzeba uważać teraz

Gość gość
ale oni mi pisali ze poszedl juz wniosek o zwrot prowizji, ile ona moze wynosic? skoro dzisiaj przelalam pieniadze juz

Gość gość
hej ja mam sklep w allegro. jak kontrahent nie zapłaci, pomimo tego że się upominam to występuję o zwrot prowizji do allegro. w momencie w którym Ty kliknęłaś 'kup teraz' allegro traktuje to kliknięcie jako sfinalizowaną transakcję i obciąża konto sprzedającego prowizją swoją (od kwoty 35 zł to jest około 5%). skoro nie zapłaciłaś, to sprzedający nie miał zysku i zwórcił się do allegro, żeby oddali mu te pieniądze. Ciebie nikt niczym nie obciąży, tylko najwyżej dostaniesz ostrzeżenie. na Twoim miejscu bym zadzwonił do sprzedawcy i wyjaśniła sytuację, bo po takim czasie może sie np okazać że ten ktoś stiwerdził, że Ty już nie zapłacisz za kupiony przedmiot i np wystawił go ponownie i już sprzedał i zwyczajnie może nie mieć go na stanie :)

Gość gość
maja na stanie bo ja pisalam dzisiaj ze sprzedawca i powiedzieli ze przedmiot wysla, ja przelalam pieniadze, chodzi o to ze ja przedmiot nadal chce ale balam sie o ta prowizje