Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudaa102

Mam 21 lat, jestem dziewicą i nigdy nie byłam u ginekologa

Polecane posty

Mam 21 lat, jestem dziewicą i nigdy nie byłam u ginekologa i nie wiem czego mam się spodziewać na pierwszej wizycie. A muszę się do niego wybrać ponieważ mam problemy z okresem i trądzikiem

Gość gość
no to w czym problem ?

Gość gość
lekarz będzie pytał o termin ostatniej miesiączki , o współżycie, o dolegliwości które cię do niego sprowadzają , co niektórzy oprócz badania ginekologicznego badają również piersi , nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć?

Gość gość
z doświadczenia nie wiem, ale jeśli zależy ci na zachowaniu dziewictwa , musisz o tym powiedzieć lekarzowi i zbada cię prawdopodobnie przez o***t , albo da ci skierowanie na usg przez powłoki brzuszne .

Gość gość
o /d /b / y / t ***

Gość gość
mnie ginekolog badał przez o***t. najpierw zapytał delikatnie o dziewctwo. samo badanie też było bardzo delikatne no ale to pewnie od lekarza zależy. jako już nie dziewica trafilam na różnych. ale zawsze pytali i bez głupich uśmieszków czy coś. wyluzuj i idź!! :)

Gość gość
nie martw sie ginekolog cię tylko w****** i nic wiecej

Gość gość
Mnie ginekolog badał normalnie tylko użył najmniejszego wziernika. Z USG nie było problemu. Jak stosujesz tampony to głowica USG nie jest większa niż większy tampon jak nasiąknie. Ja mam obfite miesiączki i używam normalnych i większych tamponów przez pierwsze dwa dni.

Gość gość 3XL
A ja mam 43 lata i też jestem dziewicą i mam problem z chłopakami (facetami)bo jak się dowiadują że jeszcze jestem jak pan Bóg stworzył to mnie zostawiają.

Gość gość
moze cie jeszcze zapytac kiedy mialas pierwsza miesiączkę.. Moze idz do gonekolog kobiety, bedziesz sie czula bardziej komfortowo.