Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy alkohol może opóźnić okres

Polecane posty

Gość gość

dużo piłam ostatnio, praktycznie dzień w dzień przez 2,5 tygodnia, drinki, piwo, czasem czysta wódka. 2-3 piwka dziennie, parę kielonów czystej albo 5-6 szklanek wódki zmieszanej z jakimś sokiem albo pepsi. z reguły alkohol hamuje mi okres (tak, wiem, dziwnie to brzmi skoro podobno przy alkoholu łatwo nabawić się krwotoku, ale ja jak piję przy okresie to zawsze tego dnia nic już ze mnie nie leci), teraz spóźnia mi się okres o tydzień i nie znam przyczyny, czy to w ogóle możliwe, że takie "nadużywanie" alkoholu mogło spowodować jego przesunięcie? :o

Gość gość
alkoholiczka?

Gość gość
zrob test ciazowy jesli wspolzylas. duzo pijesz

Gość gość
raczej nie, umiem żyć bez alkoholu. ale teraz tak wyszło, że sesja się skończyła to codziennie były okazje do picia, bo a to imprezy, a to wyjścia na piwko, a to coś tam. nie czuję przymusu picia, żeby nie było :D

Gość gość
wiem, że dużo, jak zrobiłam podsumowanie to stwierdziłam, że przegięłam pałę, ale właściwie to pierwszy raz od wielu lat gdzie praktycznie było tyle okazji do picia, z reguły może 2-3 piwa na 3 tygodnie piłam i to były wszystkie moje przygody z alkoholem :P o teście też myślę, ale moje doświadczenia seksualne w tym miesiącu były dość nikłe, chociaż w sumie nie zaszkodzi.

Gość gość
ty się przejmujesz, ja już nie mam okresu 5 miesięcy, u mnie to norma ;)

Gość gość
w sumie najgorsze jest to, że od ponad tygodnia czuję objawy tego okresu, mam straszne huśtawki nastrojów, wyć mi się chce, czasem mnie podbrzusze pobolewa, a okresu nie ma. wrzucam to w google, a tam wszędzie ciąża która jest w sumie u mnie mało możliwa, ale z moim pechem to nic nie wiadomo :o:o:o jak byłam w liceum to sypnęły mi się hormony i przez parę miesięcy nie miałam okresu także wiem o czym mówisz :D

Gość gość
U mnie alkohol w ilościach odczuwalnych ( jeśli czuje ze mam lekka bombe) zawsze opóźnia okres. Czasami dzień lub dwa raz zdarzyło się opóźnienie około 4 dni. Nie pije często, zazwyczaj unikam alkoholu, ale zauważyłam że mój organizm tak reaguje. Idealne rozwiązanie na wszelkiego rodzaju wyjazdy ;)